Re: exekuce
Tedy nejsem na exekuce expert, ale pokud máte 19 tis.čistého, tak by srážka měla dělat 10321Kč. Ale Vaše nezabavitelné minimum = 3857 (na Vás) + 964,25 (na dceru) = 4821,25Kč. Tohle Vám nikdo sebrat nesmí. Takže pokud máte 2.600,-Kč, tak je to nějaké divné, že ano.
podle § 278 odst.3 OSŘ 1. třetina je určena k vydobytí pohledávek opráv.osob, 2.třetina slouží jen k vydobytí přednostních pohledávek a pokud takových není vyplatí se povinnému,3. třetina se vždy vyplatí povinnému. Z toho vyplývá,že že nezabavitelnou ( nepostižitelnou) část čisté mzdy tvoří: zákl. nez částka t.j. u Vás 4821,-- Kč + drobná částka zaokrouhl. + třetí třetina ( najvýše 1928,-- Kč) - zdroj: Abeceda mzdové účetní 2007 - srážky ze mzdy.
Tam jsem již volala,protože mám zablokovaný i účet od května a peníze mám i na něm,dokud nenabude exekuce právní moci,vše prý takhle zůstane.Exekutor na to má prý právo.A já jsem se ještě navíc odvolala,tak jsem si to sama prodloužila.
Prostě asi není odvolání,pokud se člověk dostane do téhle situace není cesta ven......Holubcová
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.