Vlákno názorů k dotazu Chyba mzdové účetní- od xy - Re: Chyba mzdové účetní- Postižený s tím nic dělat...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 9. 2007 7:30

xy (neregistrovaný)

Re: Chyba mzdové účetní-
    Postižený s tím nic dělat nebude, mzdová účetní se mu omluví, příští měsíc mu omylem sraženou částku dodá do výplatní pásky (vyplatí mu ji zpět) a vyrovná u zaměstnance, kterému srazit měla
    již zaslanou částku nechá instituci a vyrovná si srážky u zaměstnance, kterému opravdu srážet má (zas až tak velký problém to není srovnat)
    každopádně by se měla zaměstnanci, kterému neoprávněně srazila, omluvit (stávat by se to nemělo, ale pokud je v zaměstnání více zaměstnanců stejného jména a exekuce přijde na poslední chvíli, kdy se provádí výpočet mzdy, se to opravdu stát může - tím se ale MÚ nezastávám, že by to mělo být na denním pořádku)

• 11. 9. 2007 7:44

Milka (neregistrovaný)

Re: Chyba mzdové účetní-
    Tak to vím z vlastní zkušenosti, opravdu se to stát může. Zaměstnanci jsem se omluvila a další výplatu jsem provedla následovně: a to tak, že tomu co to mělo být sraženo jsem tuto částku poslala tomu co jsem to omylem srazila. Té instituci jsem to původní nechala. Zaměstnanec to pochopil, když se mu člověk omluví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).