Re: výdaje procentem plné chyb v DPH
Pokud nejste ve stadiu vytýkacího řízení, podat dodatečná daňová přiznání a uplatnit odpočty.
Pokud jste ve vytýkačce, doplnit evidenci pro účely DPH a požadovat vyměření daně se zohledněním odpočtů.
Pokud si nejste příliš jisti, nechte to na odbornících (záleží na částkách, které jsou ve hře).
Děkuji,ve vytýkacím řízení nejsme,jenom nám správkyně daně při jiné příležitosti řekla,že je to divné,že tam nejsou nějaké odpočty na druhé straně,že jenom odvádíme.Že si nás zkontrolují co vlastně prodáváme.Já jsem to chtěla doplatit abych moc nečeřila vodu.
Zdanitelná plnění, která jste přijali, a která mají datum uskutečnění zdanitelného plnění 1.1.2007 a později, můžete uplatnit v řádném daňovém přiznání až do konce tohoto roku (tedy nejpozději v DP, které budete odevzdávat do 25.1.2008). Zřejmě tím vykážete NO a správce daně si Vás bude chtít zkontrolovat, ale to už asi má stejně v plánu:-)
Není Vaší povinností uplatnit daň na vstupu.
Možná ale nastala situace, kdy jste měli právo odpočtu, ale zároveň jste museli přiznat daň na výstupu (např. pořízení zboží z JČS), jenom o tom ještě nevíte:-)
Jak píše paní Lea, dost záleží na částkách, které jsou ve hře.
Děkuji Vám oběma,situace je taková,že příjmy jsou do 8mil od začátku roku a výdaje jsou pouze za el.energii,kanc.pomůcky aj.(grafické a kresličské práce,úpravy výkresových šablon pro techn.střediska),proto výdaje %.Jenom jestli se to musí,pokud něco neevidujem (moje nevědomost),tak jak úřednice řekla shánět doklady pro odpočet.O JČS není ani řeč
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.