Re: brigáda a odevzdávání peněz mámě
To je asi individuální a na dohodě, pokud chce být maminka spravedlivá a živí vás tak Vám dá peníze, které na Vás pobírá a vy si k tomu přidáte výplatu z brigády. Rozpočítejte si náklady na bydlení dle členů rodiny a na stravu a tolik ji přispívejte
Připojuji se se svým názorem k předešlé odpovědi. Sedněte si s mamkou a v klidu proberte finanční situaci v rodině, třeba zjistíte, že bude správné, když z peněz za brigádu zaplatíte něco společného. Možná naopak, když se mamka dozví, na co si šetříte, že se ty peníze, co jste vydělala, nerozkutálí za hlouposti, tak na to bude pohlížet jinak.
Můj názor je takový,(sama mám 3 dcery),že pokud studujete a přivyděláváte si např.na své koníčky,nebo parádu,tak mamka by mohla být ráda,že se snažíte o sebe částečně postarat.Na druhé straně mohou mamce díky Vaší brigádě snížit veškeré dávky ,které na Vás nebo rodinu pobírá (přídavky,sociálku atd.) Musíte najít nějakou střední cestu,aby vy jste měla radost z vydělaných peněz,a mamka byla ráda,že ji nějakou korunku přispějete.Já osobně jsem po dcerách nikdy nic nechtěla,zastávám názor,že je má povinnost je živit pokud nedodělají školu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.