Re: Faktura do Německa
Když zboží nepříjde do ČR tak žádné DPH nikde nebude - nemáte dovozový JSD. A tím pádem nemáte ani DPH na výstupu - jen kvůli evidenci je to na 510(a taky kvůli koeficientu).Zdravím jmenovkyni.
Děkuji, jste moc hodná, když se v tom vyznáte, mohla byste mi ještě poradit, jak je to při účtování za dopravu zboží z Vietnamu do ČR, když je faktura za dopravu zvlášť a dodavatel služby je z Vietnamu? Předem děkuji
Zdravím, musíte se podívat na JSD zda je doprava z Vietnamu zahrnutá - měla by být, a v tom případě neděláte DPH žádné, protože je už na JSD.
Na většině JSD bývá, ale na tomhle není a faktura je zvlášť, je to spíš kurýrní služba a dodavatel je z Vietnamu, mám ještě jeden dotaz, z JSD používám počítám s částkou v kolonce statistická hodnota? Děkuji jste moc hodná. Helena
Podle toho co mi vychází - mám vzorový JSD - je statistická hodnota bez dopravy po ČR. Když je ve zvl. záznamech rozepsaná - musíte jí do základu přičíst.
Ještě o jednou prosím o radu, na řádek 510 to dostanu jak? Někde to přece musí být i v uskutečněných plněních aby se to tam promítlo...opravdu si nevím rady. děkuji
Zdravím , pokud přiznání děláte ručně prostě to tam navíc přičtěte. Některé programy taky umožňují přičítat. Ten z MF(EPO) ne, tak to dejte na ř. 440 - pak to v součtu budete mít. Je to sice metodicky chybně , ale toleruje se to.