Re: Nedodané faktury a dodatečné přiznán
1. Dodatečné DP k DPH se posílá bez průvodního dopisu, tak jako řádné DP.
2. Nemáte žádný důvod podávat dod.DP k DPFO - předpokládám, že nebyly ani zaplaceny, když jste o nich nevěděli, takže nevstoupily do výdajů. Pokud byly nějakým záhadným způsobem jejich úhrady zaúčtovány do dań. výdajů, pak dod. DP k DPFO podat musíte v případě, že si uplatníte to DPH - to Vám sníží výdaje.
3. Kontrola přijít nemusí, není pravidlo, že po podání dodatečka přijde kontrola. Připraveni musíme ale být vždy a na vše !
Zuzik
Děkuji Vám moc za odpovědi, jen Vás ještě prosím o toto moje upřesnění......
Obě faktury byly uhrazeny.....:
1)U první mám v účetnictví jen 75000,- z částky 183783,-, Zbytek byl uhrazen, ale doklad nebyl dodán. Částku 75000 mám v nákladech. Mohu fakturu k tomuto jen přiložit a zbytek dám nedaňový, abych dod. DPFO nemusela podávat?
2)O druhé už není vůbec účtováno. Zaplacena ale opět byla.
Navíc včetně DPH je na částku 450201,-....nepřekračujeme omezení plateb? Tuto fakturu dám opět jako nedaňovou, abych nemusela DPFO podávat?
Moc Vám děkuji, Lenka
1. Pokud máte těch 75tis. ve výdajích, a chcete uplatnit DPH,pak budete muset podat i dod. DP k DPFO, protože se DPH odečítá-zúčtovává v první částečné platby závazku. V tom případě bych ale dala do výdajů i ten uhrazený zbytek - nevím, zda a v jaké výši byla ztráta- na srovnání.
2. uplatněte DPH. Pokud nebylo v daň.výdajích, pak záleží naVás, zda kvůli snížení ZD nebo zvýšení ztráty budete podávat dod. DP k DPFO.
Možná by stálo za úvahu z 1. nenárokovat, z 2. nárokovat DPH a nemusíte podávat dod. DP k DPFO. Samozřejmě se nebudu zabývat tím, jak je možné, že platby nebyly proúčtovány nebo byly proúčtovány a zaplaceny když k nim nebyl žádný doklad. Vím, že někteří klienti jsou neuvěřitelní bordeláři a platí ze všech možných i soukromých účtů co se dá a pak se na takovéto problémy přijde až s křížkem po funuse :-)
Hezký den. Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.