Re: DPH u kalendářů 5% nebo 19%?
Rozumím tomu dobře, že kalendáře jsou vždy 19% i kdyby byly současně prodávany jako jeden celek společně s knihou.
Dovolím si ještě tedy další dotaz pokud jsou součástí knihy puzzle bude sazba pro oboje 19% nebo musím zboží rozdělit na 5% (kniha) + 19% puzzle? Dík Eva
>>
>>Příloha č.1 - Seznam zboží podléhajícího snížené
>>sazbě. Číselný kód Ex-49.
>>Harm. systém - kód 491 000 - kalendáře všech druhů (a
>>barev)
>
>Rozumím tomu dobře, že kalendáře jsou vždy 19% i
>kdyby byly současně prodávany jako jeden celek společně s
>knihou.
Ne, kalendáře jsou ve snížené sazbě, protože také spadají po kód 49, stejně jako knihy (u nichž reklama nepřesahuje 50% plochy).
>Dovolím si ještě tedy další dotaz pokud jsou součástí
>knihy puzzle bude sazba pro oboje 19% nebo musím
>zboží rozdělit na 5% (kniha) + 19% puzzle? Dík
>Eva
Puzzle nevím.
Děkuji za odpověď, ale pořád ještě přesně nevím, jak je to jsou-li jako jeden celek prodávámy kalendáře + kniha. Tak pak bych měla DPH rozdělit na 19% a 5%? Mě mate, že nám jej dodavatel vyúčtoval s 5%. Opravdu nikdo tento problém neřešil. Dík Eva
Nám bylo ze strany FÚ doporučeno u takovýchto kompletů s rozdílnými sazbami DPH určit DPH podle toho předmětu, který má vyšší pořizovací cenu. Ovšem v zákoně to nenajdete (alespoň já to nikde nenašla), já bych doporučila domluvit se s Vaším správcem daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.