Re: vedení docházky
Tohle spíš záleží na tom, co chce Vaše sociální správa, v Praze po mně chtějí jen u každého zaměstnance sumarizaci docházky za každý měsíc (tzn. kolik kdo odpracoval dní, hodin atd.), ale např. v Chomutově studují u každého zaměstnance denní docházku, v kolik nastoupil, kdy měl přestávku. Nejlepší je v programu nastavit začátek a konec pracovní doby a to pak jen opakovaně vytisknout.
Naší sociálce zatím vždycky stačilo vyjet sestavu absencí, po zbytku pracovní doby se ani nepídili, jestli ten který byli nebo nebyli přesčasy. Ale měli jsme kontrolu z inspektorátu práce (2x, pokaždé odjinud) a ti chtěli docházku od - do plus přestávka od - do.
Ale to s dotazem vůbec nesouvisí, ve vašem případě šlo o spor mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem.
Vedení docházky mně sociálka nikdy nekontrolovala, ale měli to požadavcích. Když jsem se ptala, proč chtějí kontrolovat docházku, bylo mně řečeno, že je zajímá jen to, jestli náhodou někdo, kdo má placené nemocenské dávky v době nemoci nepracoval nebo třeba mohl odpracovat první den nemoci, přičemž by ho měl i zaplacený jako nemocenskou. Ale nakonec se spokojili jen s tím, že párkrát mrkli do mzdových lístků, kde je vykázána nemoc od - do a srovnali si to se svými záznamy na neschopenkách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.