Re: Dlouhodobá nemoc dítěte
dostane opravdu zaplacených jen prvních 9KD OČR - potom budou dny omluvené, neplacené
existují různé sociální dávky - ale protože nežije sama (podle počtu proplácených KD), bude se zkoumat i příjem jejího manžela/partnera
pokud jeho výše platu pokryje životní minimum celé rodiny - tak nevím, zda nějaký příspěvek obdrží (musí se informovat na příslušných místech - např. tam, kde vyplácejí přídavky na děti, na městském úř.)
správně by lékař neměl vystavit na jedno OČR více dokladů - zvlášť na matku a potom na otce
jenže - pokud otec pracuje v jiném podniku - nebo jeden z rodičů pracuje ve velké organizaci, druhý v malé organizaci - tak je to prakticky nezkontrolovatelné
pokud ale Vy (mzdová účetní) víte o tomto problému, tak byste již tento případ neměla znovu proplácet (i kdyby byla znovu vystavena OČR - třeba na dalších 9KD)
taková je terorie - v praxi nevím, jak se to dá ošetřit (možná by byla nějak pokutovaná ošetřující lékařka - ta by neměla více dokladů,tj. OČR vystavit)
Napadlo mně, že by mohla (pokud má nárok) čerpad dovolenou.
Také záleží na povaze práce, jestli by nemohla směnovat tak, aby se vyměnili při hlídání s manželem a nebo prostě zapojit(pokud je to alespoň trochu možné) prarodiče, kamarády a pod.,tak aby mohla chodit do práce, třeba alespoň na zkr. úvazek.
Prostě pokud bude chtít zůstat doma,tak jiné řešení, než že bude bez peněz , nevidím.
>>>>>>Já spíš myslela jestli může mít od 1.10. do 9.10 OČR
>>>>>>matka o od 10.10. do 18.10. otec, společně to by mě
>>>>>>ani
>>>>>>nenapadlo! Ještě jsem se s tímto nesetkala! Prý
>>>>>>nikoho
>>>>>>na hlídání nemají!
>>>>>
>>>>>už jsem psala - lékař by měl OČR vystavit jen jednomu
>>>>>- nelze, aby na jeden případ OČR nejprve hlídala
>>>>>matka
>>>>>a ihned potom otec (nebo obráceně)
>>>>
>>>>Nemůže mít napřed matka, potom otec. Na jednu nemoc
>>>>jen jedno ošetřování.
>>>Tak at si matka dojde ke svemu lekari, vysvetli mu
>>>situaci a necha se na tu dobu zneschopnit. Je to
>>>lepsi,
>>>nez aby byla uplne bez penez nebo litala po socialce.
>>>Ted potrebuje silu na to, aby se venovala diteti.
>>>MH
>>
>>Jenže při neschopence musí taky dodržovat léčebný
>>režim.
>
>No jelikož se jedná o salmonelu myslím že by doma
>měla zůstat celá rodina!
>
>Všem Vám moc děkuji!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.