Re: Prosím...Kontrola OSSZ-platební výmě
My jsme měli něco podobného a zaplatila to firma a zaúčtovali jsme na 545 nedaňově a po nikom jsme nic nechtěli - nevím, jestli je to správně, ale jednalo se o 1500,-a na platebním výměru jsme měli číslo účtu i VS na který to zaplatit. Jak a po kom chtít peníze nevím.
Zkuste se zeptat ještě jednou.
Pojistné doplatí organizace, u penále požádáte o prominutí, vzhledem k tomu, že to v lednu platilo první měsíc, tak myslím, že vám to prominou. Kdyby ne, zaplatí to firma, je to daňově neuznatelné. Jestli to vymáhat na mzdové, toť otázka. Záleží na vztazích ve firmě a na tom, jestli se té mzdové takové věci stávají běžně. V lednu jsme se v tom plácali všichni. A příští leden zase budem. Já když něco provedu, tak se přiznám a moc a moc se stydím. Ještě jsem nic neplatila.
No penále je 244 Kč, nedoplatek na pojistném je 2700,- a stalo se mi to poprvé. Vztahy ve firmě jakž takž, máme novou ředitelku, která přebírala zrovna zápis se sociálky a usmívala se, ale s ekonomkou je to horší. Když u nás byla kontrola od zřizovatele, prohlásila, že je papežštější než sám papež.
V každém případě děkuji za odpovědi.
MJ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.