Re: DPH - zapomnel se registrovat - jak
Opět jedna technická připomínka:
§ 98 ZDPH - Náhrada za neuplatnění daně při nesplnění zákonné registrační povinnosti - nikoliv pokuta, jak je mylně označována, což má důsledky do daně z příjmů.
Jde o dańově uznatelný náklad (pokuta nikoliv), což vychází nejen z dedukcí, ale i z D-300 k § 24:
12. Daňovým výdajem je také náhrada za nesplnění zákonné registrační povinnosti podle § 98 zákona o DPH.
Nehádejte se, krutibrko!
To bylo myšleno na DPH, dostanu ho a musím ho odvést, nula od nuly.
Už ve svém prvním příspěvku jsem řekla jasně, že ta pokuta je daňově uznatelný výdaj, ale musím ho zaplatit. Nula ale od nuly nepojde, protože mi to jen sníží základ daně z příjmů.
Zuzik
a to sem kopírujete proč? vždyť je to dobře. a zuzik napsala i příspěvek, kde jasně uvedla, že to jde do výdajů, hned někde v začátku. a vzhledem k tomu, že nikdo na to nereagoval a neodporoval, tak leina poznámka byla asi překvapením jen pro vás. já si totiž všímám faktů:-)
Re: OT : Kuš baby !
já mám nervy naprosto v poho:-)) jen se prostě ozvu, když někdo drze a nepravdivě napíše, že NIKDO nevěděl (přestože NĚKDO to napsal hned v počátku a nikdo se proti tomu neohradil), to mi připadne vůči diskutujícím dost sprosté, svoji neznalost přenášet na ostatní. a nebojte, šmoulování bude, ale až po zavíračce:-)))
BTW: můžete mi aspoň vy napsat, kde jsem byl v tomto vlákně mimo a tvrdil, že nejde o výdaj? díky:-)
Nemůžu napsat něco, co se nestalo. Pročetla jsem Vaše příspěvky a nic takového jsem nenašla.
Ale nebudu nikomu dělat soudce, ani Vám a ani Janě F.
Jak bych to řešil já, to jsem řekla. Jestli má někdo jiný názor a dokáže vybrat pro klienta větší nebo menší zlo je jen a jen otázkou jeho účtařského svědomí.
Hezký šmoulování :-) Zuzik
Výslovně jsem to netvrdila ani já, také bych mohla tvrdit, že jsem to od počátku věděla. Kdyby bylo z debaty jasné, že jde o výdaj, paní Lea by zřejmě nepovažovala za potřebné to uvést na pravou míru. Nelíbí se mi tohle lhaní. Sama nelžu a dokážu přiznat chybu, proto se mě nečestnost druhých dotýká. Jana F.
Přečti si znovu moje příspěvky a v jednom z prvních najdeš tam MOU JASNOU odpověď - pokuta=daňový výdaj.
Já nemám ani náladu ani čas dohledávat své výplody a znovu je sem opisovat.
Jestli měla LeaX potřebu to doplnit, pak určitě jen z důvodu, že to celé nečetla (asi ví proč), o čemž svědčí i to, kam vložila svou odpověď.
Zuzik
Zuziku promiň, asi jsem si špatně vyložila tvou další poznámku, jak tam píšeš o pokutě daňově neuznatelné. Myslela jsi zřejmě jinou pokutu, ale já jsem si to vyložila jako že myslíš těch 10%, protože o tom se do té doby mluvilo. Myslelas jinou pokutu, že? Jana F.
Buďte alespoň tak statečná, neschovávejte se za Zuzika a stůjte si za svými vlastními slovy:
"tři roky zpětně zaplatit až 10% z obratu jako pokutu.."
Čili domnívala jste se, že 10% z obratu je pokuta a ta je daňově neuznatelná. Ani pak jste nereagovala na to, co napsal 123456789, který staví svůj názor na mylném předpokladu, že 10% se platí ze zisku. Souhlasila jste s ním. Nevěděla jste nic o tom, co psala paní Lea, lžete a překrucujete fakta. Jana F.
>Buďte alespoň tak statečná, neschovávejte se za Zuzika
***neschovávám, nemám proč
>a stůjte si za svými vlastními slovy:
>"tři roky zpětně zaplatit až 10% z obratu jako
>pokutu.."
>Čili domnívala jste se, že 10% z obratu je pokuta a ta
>je daňově neuznatelná.
***běžně se to nazývá pokuta, tak jako běžně dosud lidi hovoří o podvojném či jednoduchém účetnictví apod. že zrovna vy se budete ohánět přesnými názvy, to bych nečekal:-))))
a navíc ne každá pokuta je neuznatelná.
>co napsal 123456789, který staví svůj názor na mylném
>předpokladu, že 10% se platí ze zisku. Souhlasila jste
>s ním.
***kde s ním souhlasím?
a už končím, s takovým demagogem to opravdu nemá cenu. já napíšu A a vy tvrdíte, že jsem napsal B:-((( je mi z vás blujno.
Jen vysvětlení k technické připomínce, když se tady rozpoutala vášnivá diskuse.
Mám zkušenost, že jakmile se začne operovat pojmy pokuta, spousta lidí má zafixován nedaňový náklad. I když byla zmíněna daňová uznatelnost, ve spodní části diskuse se začaly objevovat nějaké připomínky o nedaňových nákladech (asi od komentáře Jaromíra? - pokud to byl někdo jiný, či v jiné souvislosti, ať mi promine) a pak něco o 10% z čistého, takže to vzhledem k množství příspěvků začalo být nepřehledné.
Tak jsem napsala jakési shrnutí a podklad pro argumentaci. Nic víc, nic míň.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.