Re: Odstupné a dohoda o ukončení PP
Já nevím, ale není to přihlouplé dát někomu měsíční odměnu za neuspokojivé prac. výsledky ?
Z odstupného se neodvádí SP, ZP, ale daní se. Jenže je ze zákona minimálně ve výši 3 násobku průměrného výdělku. Takže - pokud se dohodli na odstupném - v jeho výši je to neplatné a pokud se bude dožadovat zaměstnanec 3 násobku, tak nevím. Budu záležet na "slovíčkaření" jak to máte opravdu napsané slovo od slova.
Hm, to je pravda. Jenže aby se neodvádělo SP, ZP tak by to muselo být z vyjmenovaných důvodů v ZP, což ona nemá. Právníci mi říkali že se takto nad rámec navíc dohodnout můžou, že to za odstupné považovat můžu a že jí mám vyplatit tak jak je tam uvedeno. V tom případě bych ale SP i ZP odvedla - takto nad rámec to přece osvobozené není ne? Děkuji.
Děkuji moc za názory. Lámu si s tím hlavu celý den, nikde mi to nikdo nedokáže nic pořádně odůvodnit. Také myslím že je to celé špatně formulované, podle mě v tomto případě nemůže jít o "klasické odstupné" ... za to že práci flákala odstupné neexistuje, navíc 1x měsíc odstupné je už úplná pitomost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.