Re: Ztráta FO,daňová evidence a kontrol
já tvrdím, že nemůže uplatnit proti doměřenému základu vyšší ztrátu. (ale už se objevil jeden rozsudek, že lze)
a rozhodně fú nemá povinnost sám od sebe mu ztrátu zvýšit - dokonce ani možnost - jedná se o fakultativní uplatnění, ne povinné.
Tady má asi 1234 pravdu. Jeden můj známý měl před nějakým časem něco obdobného- snížili mu náklady a ztrátu neuznali, tvrdili, že pokud snižují náklady, tak to nejde. Mám pocit, že se to vyřešilo po obdržení plat.výměru dodatečným DP. Je to ale už dost dávno ( mám trochu sklerózu) a já nedokážu ovšem posoudit, jak dalece jsou si oba případy podobné. Zuzik
Děkuji všem za informace. Trochu jsem se také pohrabal díky informacím tady z fora...
Pokud § 16 odst. 8 ukládá správci daně přihlédnout ke všem okolnostem, které byly při daňové kontrole zjištěny, znamená to, že správce daně musí přihlédnout ke všemu, samozřejmě i k výhodám plynoucím daňovému subjektu, které zjistil v rámci svých zákonných možností - tedy při prověřování daňového základu to znamená při prověřování příjmů, výdajů a dále při prověřování dalších okolností – tj. nezdanitelných částek dle ust. § 15 zákona ČNR
to byl vyňatý text z jednoho rozhodnutí....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.