Vlákno názorů k dotazu Příspěvek na péči a rodičovský příspěvek od Lina - Re: příspěvek na péči a rodičovský přísp xxxxxxxxxxxxxRáda bych...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2007 9:12

Lina (neregistrovaný)

Re: příspěvek na péči a rodičovský přísp
    xxxxxxxxxxxxx
    Ráda bych Vám pomohla, ale prakticky mám zkušenost pouze s péčí o dospělou osobu, zkuste se podívat na www.mpsv.cz, nahoře na liště si klikněte na Sociální služby, a pak vlevo ve sloupci skoro dole je Stručný průvodce zákonem o sociálních službách, ... jinak tady ve vyhledávači i pod zkratkami POB...ale jsou to opravdu stručné informace..... zaráží mne navíc, že pobíráte pouze poloviční rodičovský příspěvek, měla jsem zato, že buď nárok na RP je anebo není, ale nic o jeho krácení ... Navíc u dětí dlouhodobě zdravotně postižených lze pobírat RP až do jeho 7 let... a nikde jem zatím nenarazila o zmínku, že souběh s POB vylučuje plnou výši RP,... Příspěvek o POB už nedostává ten, kdo ošetřuje, ale ten, o koho je pečováno, takže mám zato, že byste ho čerpali na dítě jako jeho zástupci, ale platili z toho službu za opatrovnici... omlouvám se, bohužel víc nevím, pokud něco zjistím, ještě se ozvu...

• 16. 10. 2007 9:27

Lina (neregistrovaný)

Re: příspěvek na péči a rodičovský přísp
    takže o tom krácení RP už vím, jo, člověk se pořád učí,... třeba b Vám víc poradili zde www.ligavozic.cz,...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).