Re: Co přinese změna na velkou organizac
Děkuji, takže VO změna poze v nemocenském. A založení té nové společnosti by obnášelo co všechno? Ptám se, pže mi šéf zadal tyto dvě možnosti srovnat a proto bych potřebovala nějaké argumenty a vědět, jakou práci by druhá společnost přinesla. Marie J.
Re: A ještě...
Dobře, děkuji, takže u VO jen nemocenská, to vypadá slibně :-) Můj šéf mi zadal porovnat výhody změny na velkou organizaci a nebo založení té nové firmy. Čím ještě mohu argumentovat proti založení dvou firem? Napadla mě složitost vedení dvojího účetnictví. Má například, případ dvou společností povinnosti jako je audit, nebo nějaká speciální závěrka? Děkuji. Možná se ptám pořád do kola, ale chtěla bych toho co nejvíc. Marie J.
ad 2 firmy,dvoji regostrace, dvoji ucto, dvoji priznani a jeste pozor na vzajemnou konkurenci :-(
ja jsem presel na VO od zari 2007 a take jsem zvazoval zalozeni 3 firem.
Ta VO neni o moc slozita, a hlavne od r 2009 to budou stejne vsichni (pokud to ti piip schvali)
Děkuji mockrát, s tímhle už si vystačím :-) Jojo, vždyť já jsem si už málem objednávala školení na nemocenskou a na poslední chvíli jsem zjistila, že to od roku 2008 (jak původně říkali) neplatí a je na to ještě rok času. Ještě jednou Vám děkuji a přeji pěkný podzimní den. Marie J.
ne, Karle, jedná se o přepočtený stav, ne že zaměstnáváte více než 25 Z-ců. Jakmile dosáhne přepočtený stav 25, musí organizace zaměstnávat povinný podíl ZP, tzn.4% z přepočteného stavu anebo odebírat výrobky z chrán.díllny či kombinovat či platit a jsou to dost vysoké částky. Pak s vámi nemohu souhlasit ohledně vaší první odpovědi, že VO nemusí potvrzovat zápočťáky na OSSZ, to v současné době nemusí ani MO. ZL vydám zaměstnanci a OSSZ je povinna ze zákona, tuším 582/1991 (teď hádám, protože u sebe nic nemám) vydat Z-ci potvrzení o době nemoci. Takže mi z předělávky MO na VO v souvislosti se mzdovým účetnictvím vychází "navíc" povinný podíl zaměstnávání ZP, statistiky, nemocenská a na nemocenskou (pokud se stanete VO) raději paní Marie jděte, jelikož od 1.1.2008 bude počítána nově, nové VZ a placena od 4. kal.dne. A ještě připomínku ke zmínce paní Marie, že přepočtený stav u daní měla 17, pokud máte na mysli § 35ZDP, ten se počítá odlišně od přepočteného stavu ZZ - u ZZ počítáte včetně přesčasů, u § 35 ZDP bez přesčasů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.