Re: 75% krácení cestovních náhrad
§ 163 ZP - krácení 70%, 35 %, 25 % - pozorně přečíst
a řidiči první zabezpečíte jídlo - zaplatíte někde v restauraci a při vypisování cestovního příkazu má nárok na stravné dle délky cesty a to budete podle zákona krátit, pokud mu to oznámíte předem, jestli to budete potřebovat prokazovat, tak nejlépe písemně na CP
poznačit krácení, a v autě ledničku může mít na občerstvení a to není jídlo.
Navíc pozor na pravidelné pracoviště - jsou CN nejsou CN atd.
Jezdí vnitro i mezinárodní, ale jde mi hlavně o ty diety v zahraničí. Šlo mi o to, zda mohu s jeho souhlasem vyplácet pouze 75% z např. 45Eur jako náhradu, poku uvedu jako důvod, že vozidlo je vybaveno lůžkem a ledničkou. Lze to a nebo je to proti něčemu?
Z první odpovědi jsem nepocopila co znamená "krácení 70%, 35 %, 25 %" A lze NEVYPLÁCET v mezinárodní autodopravě cestovní náhrady?!?!
Díky za vysvětlení
§ 163:
(2) Bylo-li zaměstnanci během pracovní cesty poskytnuto jídlo, které má charakter snídaně, oběda nebo večeře, na které zaměstnanec finančně nepřispívá, je zaměstnavatel oprávněn za každé uvedené jídlo stravné krátit až o hodnotu
a) 70 % stravného, trvá-li pracovní cesta 5 až 12 hodin,
b) 35 % stravného, trvá-li pracovní cesta déle než 12 hodin, nejdéle však 18 hodin,
c) 25 % stravného, trvá-li pracovní cesta déle než 18 hodin.
Sama píšete, že si v ledničce vozí svoje jídlo, tak za co mu chcete krátit stravné? Krátit lze jedině v případě, že mu bude poskytnuto hlavní jídlo, na které finančně nepřispívá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.