Re: Firemní auto??????
Teď zrovna se divím tomu, že mi tykáte. Nebo máte dojem, že jsme spolu kdysi pásli husy?
A předtím jsem se divila tomu, že si někdo může myslet, že OSVČ a FO jsou dva různé subjekty, které si navzájem můžou mezi sebou něco prodat. Pan X OSVČ a pan X FO jedna duše a jedno tělo jsou, tož asi tak, milý pane.
Tazatelka, bohužel, věnovala víc prostoru počtu otazníků, než formulaci dotazu. Domnívám se ale, že jedná o majitele obchodní společnosti (podle použitých termínů firemní auto, majitel a účetnictví), který je zároveň OSVČ. Pak by se jednalo o vztah mezi obchodní společností a FO, u kterého je třeba mít na zřeteli ustanovení § 23/7 ZDP.
Já to zase pochopila tak, že majitel je fyzická osoba (OSVČ), který chce auto vyřadit z obchodního majetku pro osobní potřebu. Pokud by to bylo takhle a jedná se o osobní auto, u kterého nebyl uplatněn odpočet DPH (pro případ, že je plátce), prostě auto vyřadí k nějakému dni z obchodního majetku bez nějakého dalšího vlivu na daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.