Re: dar a protislužba??!!
Asi víte sama, že za dar není možné požadovat protislužbu. Takže jak z toho ven - asi jako barter, i když nemáte doklady. Příjem z prodeje barev a odvod DPH, výdej v hodnotě barev bez DPH. Jen můj názor, je to zřejmě malá částka, co jiného s tím. Jana F.
*** Je dost nechutené tohle Vaše vystupování. Pokud máte problém, tak tady si ho težko vyřešíte. Jeden až přestává mít chuť vyskytovat se tam, kde se vyskytujete Vy.
K dotazu: předpokládám, že to, co jste nazvali darem, jste předali tomu (té organizaci), kdo Vám reklamu umožní. Pak hodnotu toho "daru" (není to dar) zaúčtujete jako výdaj na reklamu. Až bude reklama zhotovena. zdokumentujte ji, ať máte pro případnou kontrolu. Druhou stranu byste měli upozornit, že se u ní jedná o příjem z reklamy - jen pro jistotu. ***
pro bdm , promiňte trochu mě Vaše reakce zaskočila, ale já si to nevymyslela a jak už nějakou dobu tvrdím, účetní je na konci řady a na radu se mě dopředu nikdo neptal jak to provést, ale já to mám teď správně vyřešit, určitě bych to v téhle podobě neodkývala a ti co to spáchali tak zase neznají všechny souvislosti a v praxi jim to nepříjde divné a věřte, že neustále říkám ať se dovídám věci s předstihem, abychom mohli vše nastavit správně.
V každém případě děkuji za reakci, aspoň mám zese příspěvek na poradu.
*** Omlouvám se, pokud jste tu moji první část vztáhla na sebe. Ten, koho se to týkalo, sám zakejhal. Jsem poslední člověk, který by kritizoval něčí dotazy :-))). Kdyby nebylo dotazů, nebylo by tohoto fóra :-). A k podstatě dotazu: i když máte smlouvu nazvanou jako darovací a její podstatou není dar, pak se bere skutečný obsah smlouvy. Pro Vás to bude asi výhodnější (účtovat jako reklamu) ale druhá strana by si to taky měla uvědomit. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.