Re: krátící koeficient u DPH
Já myslím, že u nákladů které souvisejí přímo s nájmem, který je osvobozený si nemůžete DPH uplatnit vůbec.
Pokud jsou náklady společné pro obě plnění tak krátím koeficientem, který mi vyjde. Já to pořádně neumím vysvětlit.
Příklad:
nákup zboží a následně tržba - DPH u faktur za zboží nekrátím = nesouvisí s pronájmem
zároveň pronájímám nebytový prostor -osvobozené plnění - neodvádím DPH - teď mě nenapadá žádný výdaj související pouze s nájmem
elektrika, plyn a telefony = sovisí s prodejem zboží a zároveň s pronájmem = DPH u těchto výdajů krátím koeficientem
Snad to je takto dobře.
Re: krátící koeficient u DPH
Kde vidíte, že u všech plnění musíte krátit. Bohužel jak to je s výherními hracími přístroji to nevím.
(1) Nárok na uplatnění odpočtu daně nemá plátce u přijatých zdanitelných plnění, která použije k uskutečnění plnění osvobozených od daně bez nároku na odpočet daně uvedených v § 51, a to včetně uskutečnění plnění osvobozených od daně bez nároku na odpočet daně v rámci své ekonomické činnosti s místem plnění mimo tuzemsko, pokud tento zákon nestanoví jinak [§ 72 odst. 2 písm. d)].
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.