Re: překrývající se neschopenky-jak plat
lékař musí opravit neschopenku, kterou špatně vyplnil - budete evidovat a dokud nedostanete opravenou neschopenku, tak nezaplatíte
ono stačí, že MÚ ručí za to, že má správně neschopenky vypočítané, které mají všechny náležitosti (pokud na neschopence nejsou všechny náležitosti správně - ať to lékař opraví)
kontrola z OSSZ přijde k Vám - Vy (zaměstnavatel) budete platit případný přeplatek
já neodporuji, naopak moc děkuji za radu, ale nechápu, proč nemůžu ty neschopenky použít tak, jak jsem psala - 1. zaplatit první tři dny a pak pokračovat na tu druhou ? Nějak mi to pořád nedochází, můžete mi ještě odepsat, proč to takhle nemůžu udělat ? moc děkuji za trpělivost
zákon říká, že pokud neschopenky na sebe NAVAZUJÍ, potom další neschopenku platíte dále jako kdyby ta 1. nebyla ukončena
jenže tato se PŘEKRÝVÁ - a to je v rozporu se zákonem a jde o to, jak to bude kontrola z OSSZ posuzovat
popř. se můžete na OSSZ (kontrolním odd.) zeptat jak máte postupovat
u nás již lékaři bez problémů neschopenky opravují
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.