Re: Návrat do zaměstnání po rodičovské d
Po skončení rodičovské, která trvá maximálně do 3 let dítěte, Vám může dát výpověď pro nadbytečnost. Pokud Vám dá výpověď pro nadbytečnost, náleží odstupné, ze zákona 3měsíční. Vždy se počítá z výdělků ve čtvrtletí, které předchází čtvrtletí, ve kterém končí pracovní poměr. Pokud v tom předešlém čtvrtletí člověk neodpracoval ani 21 dnů, použije se průměr pravděpodobný. Jinak po rodičovské dovolené platí Vaše pracovní smlouva, takže se musí řídit tím, jak a co v ní máte smluvené (druh práce, místo výkonu práce atd.).
Re: Návrat do zaměstnání po rodičovské d
Takže tomu rozumím tak, že pokud mě nepropustí, neměl by mi nabízet práci,jinou, než tu,kterou mám uvedenou v pracovní smlouvě. Pokud mám smlouvu jako vedoucí pracovní, nemůže mě sesadit a dát mi místo prodavačky a odůvodnil to tak,že mé místo je obsazené jinou, zastupující vedoucí.. Prostě buď nastoupím na své místo a nebo mi může dát výpověď,ale s odstupným..? Tak to jsem ráda,protože jsem měla obavy. A co kdyby mi nabídl práci, taky vedoucí pozici ale v jiném městě...Což by byl v mém případě problém,protože mám 3leté dítě..Myslíte,že by mu to zákoník práce a má smlouva dovolovala?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.