Vlákno názorů k dotazu Návrat do zaměstnání po rodičovské dov. od Jiřka - Re: Návrat do zaměstnání po rodičovské d Po skončení...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 11. 2007 0:14

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Návrat do zaměstnání po rodičovské d
    Po skončení rodičovské, která trvá maximálně do 3 let dítěte, Vám může dát výpověď pro nadbytečnost. Pokud Vám dá výpověď pro nadbytečnost, náleží odstupné, ze zákona 3měsíční. Vždy se počítá z výdělků ve čtvrtletí, které předchází čtvrtletí, ve kterém končí pracovní poměr. Pokud v tom předešlém čtvrtletí člověk neodpracoval ani 21 dnů, použije se průměr pravděpodobný. Jinak po rodičovské dovolené platí Vaše pracovní smlouva, takže se musí řídit tím, jak a co v ní máte smluvené (druh práce, místo výkonu práce atd.).

• 8. 11. 2007 12:19

Květa H. (neregistrovaný)

Takže tomu rozumím tak, že pokud mě nepropustí, neměl by mi nabízet práci,jinou, než tu,kterou mám uvedenou v pracovní smlouvě. Pokud mám smlouvu jako vedoucí pracovní, nemůže mě sesadit a dát mi místo prodavačky a odůvodnil to tak,že mé místo je obsazené jinou, zastupující vedoucí.. Prostě buď nastoupím na své místo a nebo mi může dát výpověď,ale s odstupným..? Tak to jsem ráda,protože jsem měla obavy. A co kdyby mi nabídl práci, taky vedoucí pozici ale v jiném městě...Což by byl v mém případě problém,protože mám 3leté dítě..Myslíte,že by mu to zákoník práce a má smlouva dovolovala?

• 8. 11. 2007 12:43

p. (neregistrovaný)

Záleží na vás, na co přistoupíte, jinak výpověď, odstupné a jste bez místa.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).