To je divné
Já jsem to měla stejně. Mám jiný FÚ než manžel a bylo vše OK.
Do manželova přiznání jsem napsal částku kterou mají poslat na můj FÚ a částku kterou mají vrátit na (můj) účet.
A do svého přiznání jsem vložila přílohu - ofocené manželovo přiznání a napsala, že peníze budou převedeny z jeho FÚ.
Na Vašem místě bych podala odvolání. Pokud bylo přiznání podáno včas. Rozhodně bych to zkusila.
Re: To je divné
xxxx
opravdu to tak bylo, hned jsem se ptala na našem finančáku, protože jsem ta daňová přiznání vypracovávala, tak mi nešlo pod nos, že bych tam měla nějakou chybu - i když nikdy, neříkej nikdy... ta DP byla podána v termínu do 31.3., ovšem peníze na dceřinu daňovou povinnost došly na FÚ až 25.4., tedy po termínu splatnosti daně. Ještě se musím doma mrknout, kdy byla podána - nejsem si teď jistá, zda jsem obě podávala u nás anebo jestli to svoje vezl zeť s tím, že je podá sám. Všechny přílohy také okopírovávám, i když to není zrovna nutné, ale ať je to průkaznějsí, atd.. žádost o převod je tam taky, takže je to opravdu jenom úřední šiml - jestli tuzemský nebo bruselský, to se pokusím zjistit, zatím to pracovnice finančáku hodila na toho evropskounijního... předpokládám, že na ta DP nikdo do 31.3., takže prakticky v žádném případě nemohla být daň uhrazena včas..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.