Re: Přídavky na děti - prosím Jiřku
No nevím, nevím. Ale: příjmy na daň.přiznání jsou: hrubá mzda - SP,ZP. V mém případě: 230000,-. (to mimochodem bere i sociálka, kde jsem se informoval na výši přídavků). Skutečné čisté příjmy jsem měl 174000,-. (to se ovšem z daň. přiznání nedovíte, navíc mám služební auto, takže daním i to a to je v té hrubé mzdě). Když jsem si na internetu zadal v kalkulačce výpočet přídavků, tak mi vyšlo kolem 500,- na dítě. Ale sociálka má vypočítáno tu nižší sazbu - kolem 290,- (tuším). Můžete mi prosím říct, k jakému závěru při výpočtu byste došla vy, Jiřko? Když mám hrubou mzdu mínus SP,ZP 230000,-. Odvedená daň v roce 2006 17000,-, a vrácená daň z daň. přiznání za rok 2006 27000,- včetně daň. bonusu 9800,-. Žena je na rod.dovolené a máme dvě děti do šesti let. Podávali jsme SZM. Nemocný jsem nebyl. Děkuji. Jde mi o houby, ale jen jsem to chtěl vědět.
Máte pravdu v tom, že zaměstnavatel Vám dá potvrzení o "zdanitelných" příjmech - z daňového přiznání se skutečně nepozná, že je zde zahrnuto i 1% za služební auto pro soukr. účely, které není příjmem pro přídavky na děti. Asi bych se informovala přímo na finančním úřadě. Vratka za 2006 se bude počítat až v roce 2007; do příjmů by se ale naopak započetla vratka daně za rok 2005. Daňový bonus se též nepovažuje za příjem pro soc. dávky.
Tak jsem se k tomu dostala až teď - máte pravdu, že pokud máte požitek 1% z hodnoty auta, pak by mě také zajímalo, jak FÚ přistupuje k potvrzování čistých příjmů, když na potvrzení o zd. příjmech není to 1% patrné a přitom to faktický příjem není.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.