Vlákno názorů k dotazu Dědictví - jak se ochránit od o. - Re: dědictví - jak se ochránit Pokud je to...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 11. 2007 11:18

o. (neregistrovaný)

Re: dědictví - jak se ochránit
    Pokud je to barák rodičů, je jejich věc jak to chtějí mít. Důležité je, co chtějí oni, ne vy. Bohužel.

• 16. 11. 2007 11:22

Lucie Poustková (neregistrovaný)

Takže pokud budeme v baráku žít a investovat do něj tak se po smrti rodičů pěkně podělíme o naše investice (protože mi barák zhodnotíme) s nenažranými sourozenci?

• 16. 11. 2007 11:25

o. (neregistrovaný)

Asi ano, já bych do toho vůbec nešla - řešíme dědictví po smrti rodičů se dvěma sourozenci - raději nebudu popisovat, přitom problémy předtím nikdy nebyly.
    Radím koupit svůj barák nebo byt, i když byste měli doloženo, co jste do baráku vložili a nějak právně ošetřeno - nevěřte, že po smrti rodičů by to prošlo hladce.

• 16. 11. 2007 11:41

Lucie Poustková (neregistrovaný)

>>>>Dobrý den, bydlím s manželem v domě s rodiči matka má
    >>>>3/4 domu a otec 1/4) chceme do baráku investovat a
    >>>>žit
    >>>>tam, jenže sourozenci přišli s návrhem aby jsme je
    >>>>vyplatili již za života rodičů. Matka ale přepis
    >>>>odmítá
    >>>>na nás a řekla že se podělíme rovným dílem po jejich
    >>>>smrti. Nevíme jak se chránit, aby jsme o investice v
    >>>>baráku nepřišli Barák je teď nahoře 5+kk a dole jsme
    >>>>z
    >>>>nebytových prostorů chceme rozšířit byt na 4+kk,
    >>>>předělat střechu atd... Co prosím můžeme udělat?
    >>>>Pomůže
    >>>>odhat již teď aby bylo vidět co jsme tam
    >>>>investovali?
    >>>>Jsme zoufalí Děkuji
    >>>Pokud je to barák rodičů, je jejich věc jak to chtějí
    >>>mít. Důležité je, co chtějí oni, ne vy. Bohužel.
    >>
    >>Takže pokud budeme v baráku žít a investovat do něj

>>tak se po smrti rodičů pěkně podělíme o naše investice
    >>
    >>(protože mi barák zhodnotíme) s nenažranými
    >>sourozenci?
    >
    >Asi ano, já bych do toho vůbec nešla - řešíme dědictví
    >po smrti rodičů se dvěma sourozenci - raději nebudu
    >popisovat, přitom problémy předtím nikdy nebyly.
    >Radím koupit svůj barák nebo byt, i když byste měli
    >doloženo, co jste do baráku vložili a nějak právně
    >ošetřeno - nevěřte, že po smrti rodičů by to prošlo hladce.

Vím že to nebude jednoduchy, peníze v této době dělají moc. Hamižnost je šílená. Rodiče si přeji aby jsme tam žili a pomáháli. ale nevíme totiž jak se právně ochránit. Víme že se budeme dělit s tím počítáme ale nechceme e dělit o to co tam investujeme. Můj táta měl potíže s dědictvím ale myslela jsem si že se to dá nějak ochránit...

• 16. 11. 2007 11:55

o. (neregistrovaný)

Pokud si rodiče přejí, abyste tam bydleli a pomáhali, tak ať vám to prodají a ponechají si věcné břemeno. Peníze, které od vás dostanou za prodej mohou rozdělit mezi vás sourozence. Jinak se obávám, že i když budete mít nějakým způsobem ošetřeno to, co do rekonstrukce vložíte - některý ze sourozenců např. po smrti rodičů nebude chtít peníze, ale bude chtít část jemu z dědictví připadající obývat - a co pak ? To si myslím ošetřit nijak nejde.

• 16. 11. 2007 11:56

kety (neregistrovaný)

Já bych do toho taky nešla.Raději ve svém a je klid.

• 16. 11. 2007 15:57

Jiřka (neregistrovaný)

Píšete, že sourozenci by teď přistoupili na vyplacení, dokonce to sami navrhují. Takže si myslím, že by se teď s nimi dalo domluvit společné působení na rodiče, hlavně na matku. Společně jí vysvětlit, že sourozenci by chtěli peníze hned a že to budete Vy, kdo v baráku zůstane a bude se o ně starat a že převedení domu na Vás jenom přispěje k rodinnému a příbuzenskému klidu a že do budoucna už je (sourozence) nebude čekat žádné vyřizování a Vás žádné dokládání vložených peněz do oprav. A ono nejde jen o peníze, ale taky o vkládání Vaší vlastní práce, Vašich starostí a Vašeho času do oprav a budování. Zkuste třeba matku trochu postrašit nějakým případem, který se stal ve Vašem okolí. Pokud byste si jako sourozenci naprosto důvěřovali a nepodrazili se, pak byste se mohli domluvit, že Vy jim teď dáte peníze a zato se v budoucnu oni zřeknou podílu domu ve Váš prospěch, nevím, neznám Vaši rodinu a taky se může stát, že sourozenec zemře dřív než matka a pak se stávají dědici jeho děti, kdo ví, co se může v budoucnu stát. Věřím, že společnými silami matku přesvědčíte. Matka se třeba bojí zbavit se vlastnictví, abyste ji náhodou nevyštípali - může si dát myslím do daru podmínku dožití.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).