Vlákno názorů k dotazu Neoprávněná sleva na dani na díte od xy - Re: Neoprávněná sleva na dani na díte to opravdu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 11. 2007 9:13

xy (neregistrovaný)

Re: Neoprávněná sleva na dani na díte
    to opravdu oznámil "brzy" - v nejbližší mzdě zaměstnanci provedete opravu daně, tzn., vypočítáte jak mělo správně být ve mzdě za srpen, září a říjen a provedete srážku daně (dle zákoníku práce § 147 provedete srážku i bez jeho souhlasu) - pokud byste dostali pokutu za chybně sraženou daň, můžete ji požadovat po zaměstnanci (on měl nahlásit a nenahlásil - porušil zákon)
    na FÚ to zvlášť oznamovat nebudete - jen v tiskopise, který se vyplňuje na začátku příštího roku vyplníte přísl. sloupec

• 19. 11. 2007 9:20

xy (neregistrovaný)

ještě poznámka:
    je dítěti vůbec 18 let nebo více? (pokud není zletilý, tak nárok na daň.zvýhodnění trvá - je jedno, zda pracuje)
    pokud mu je více než 18 let - měla jste požadovat potvrzení o studiu - pokud by nedodal, tak byste už za září dávat neměla (a dodanila byste jen srpen)

• 19. 11. 2007 9:33

začátečník (neregistrovaný)

Je mu více než 18 let a potvrzení opravdu nepřinesl.Hm, moje chyba, mám přes 200 zaměstnanců a v srpnu jsem to dala vědět na nástěnku..donést potvrzení o studiu tohle jsem přehlédla....
    Myslíte ten tiskopis vyúčtování daně z příjmů FO? Tam je sloupec na opravu? děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).