Vlákno názorů k dotazu Kontrola z FU-DPH od Kontrolka - Re: Kontrola z FU-DPH V podstatě máte správnou úvahu....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2007 9:35

Kontrolka (neregistrovaný)

Re: Kontrola z FU-DPH
    V podstatě máte správnou úvahu. Ale!
    Telefony - rozdělovat na podnikatelské a soukromé bude FÚ jen v případě, že podnikáte doma, jinak nikdo nepozná, že voláte soukromě. Doma se to předpokládá.
    Stůl - no, pokud žádný ve firmě nemáte, pak by to byl problém, ale pokud jich máte víc, tak je nikdo moc přepočítávat nebude. Zase záleží na tom jestli podnikáte doma nebo někde v provozovně.
    Tak třeba zasklení a oparva balkonu, kdy podnikatel bydlí v paneláku a v jednom pokoji "podniká". Za těmi uvozovkami si představte to, co má většina z nás doma, tedy stůl, židli a PC.
    Balkon je sice přístupný pouze z tohoto pokoje, ale určitě to není výdaj nutný k dosažení, zajištění ......

• 23. 11. 2007 9:53

eva (neregistrovaný)

co se tyce tech telefonu,tak mi slo spise o mobilni telefon. Jinak jde o s.r.o. Nikdy jsem nezazila kontrolu z FU,tak jsem jenom uvazovala,co vsechno muzou domerit. Jsem zacinajici ucetni.

• 23. 11. 2007 10:01

Kontrolka (neregistrovaný)

Ke každému nákladu se postavte s otázkou: Jakým způsobem slouží k dosažení, zajištění a zdržení příjmů? Můžu to prokázat? Jak? A v případě DPH se ptejte jakým způsobem to slouží pro uskutečnění ekonomické činnosti?
    To jsou otázky, které FÚ klade. Při uspokojivých odpovědích nic nedoměřuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).