Re: Porušení léčebného režimu?
Tak jsem se právě vrátila z OSSZ. Tam mi řekli, že pokud byly dávky již vyplaceny, že je nemohou vymáhat zpětně.To že půjde až od roku 2008,kdy by mohli uložit například i pokutu. Mám pouze kontaktovat minulého zaměstnavatele, ať si nárokuje vrácení přeplacených dávek.
Re: Porušení léčebného režimu?
je to ale poučení i pro vás, když nový nástup nedoloží zápočtový list, požaduji po něm prohlášení, že v době před nástupem k nám rok zpětně pobíral-nepobíral (byla mu vystavena PN) nemocenské dávky. Lump vám ho podepíše, ale někdo třeba zaváhá a nepodepíše, tím byste na to přišla třeba i včas. Dnes je častější než dříve, že nedokládají zápočtové listy, protože ne každý zaměstnavatel plní své povinnosti, ale také ne každý zaměstnanec si ho vyzvedne, v tom případě mi musí doložit prohlášení o nemoci rok zpět a prohlášení, že má-nemá uložený výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy - na to si také dejte pozor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.