Vlákno názorů k dotazu Zaměstnanec - lázně od baba - Re: zaměstnanec - lázně Jen neschopenku, kterou vystaví buď...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 11. 2007 9:42

baba (neregistrovaný)

Re: zaměstnanec - lázně
    Jen neschopenku, kterou vystaví buď jeho obvodní lékař nebo pravděpodobněji lékař v lázních, ti také vydávají lístky na peníze. Náleží mu nemocenské, co jiného byste měla na mysli ? A to ještě jen pokud jsou to komplexní lázně, příspěvkové by musel čerpat ze své dovolené.

• 26. 11. 2007 10:15

Marci (neregistrovaný)

Jen mě zmátl ten zaměstnanec. Říkal, že by měl dostat nějakou náhradu mzdy, když je v lázních. Ale mě to bylo podezřelé:-) Vždyť má nárok na nemocenskou. Ještě jedna věc prosím: Nemocenskou, kterou mu vystaví lékař v lázních musí ihned poslat zaměstnavateli že?
    Bude někde v papírech od obvodního lékaře, jestli se jedná o komplexní nebo příspěvkové lázně? Jak jinak bych zjistila o jaké lázně jde?

• 26. 11. 2007 10:31

xy (neregistrovaný)

-------------------------------------------
    Nemyslel tou náhradou mzdy náhradu od pojišťovny? Některé pojišťovny pojistí občany na ztrátu výdělku (ale to je komerční pojištění - to nemá se mzdami nic společného), je to samé jako když si občan pojistí např. domácnost.
    Od zaměstnavatele nárok na žádnou náhradu mzdy nemá. Buď dodá neschopenku - tu proplatíte (nezkoumáte jaké má lázně - buď má neschopenku nebo nemá). Pokud nebude mít neschopenku, tak bude čerpat dovolenou, popř. si měl zajistit neplac. volno u zaměstnavatele. Na konci měsíce (pokud bude neschopnost trvat) obdrží od lékaře lístek na peníze - musí si o něj říci, nikdo mu ho sám od sebe nevystaví - a ten Vám zašle k proplacení.

• 26. 11. 2007 10:40

Marci (neregistrovaný)

**
    Tak tak:-) Teď jsem s ním právě mluvila a dostala jsem z něj, že mu jde o náhradu z pojištovny. Měl totiž pracovní úraz a lázně jsou následkem tohoto úrazu. Takže mu bude kompenzovat ušlý výdělek Kooperativa, jako při pracovním úrazu.
    Děkuji za rychlé a vyčerpávající odpovědi:-)

• 26. 11. 2007 10:51

xy (neregistrovaný)

tak to je ještě jinak - pokud se jedná o lázně z důvodu pracovního úrazu, tak budete platit odškodnění Vy -popř. přes Kooperativu
    (zaměstnanec může čerpat i náhradu z komerčního pojištění, ale to Vás v této chvíli nezajímá)
    zaměstnanec bude mít vystavenou neschopenku, na které bude zaškrtnuto, že se jedná o prac. úraz - na potvrzení, které vystaví ošetřující lékař bude napsáno, že neschopenka ze dne....(listopadu 2007) souvisí s pracovním úrazem ze dne.......a bude doloženo k této neschopence
    a budete odškodňovat klasický pracovní úraz (na průměr pro dané čtvrtletí)
    musíte se podívat jak jste odškodňovali tento prac. úraz - pokud jste krátili (např. za porušení bezpeč. předpisů apod.), tak tímto procentem budete krátit i toto odškodnění (tj. při této neschopnosti)
    pokud neodškodňujete Vy, ale přímo pojišťovna, tak musíte předložit řádně vyplněné podklady (včetně příp. krácení jak jsem psala)

• 26. 11. 2007 11:35

Marci (neregistrovaný)

Toto je mi jasné. Samozřejmě jde o odškodnění z naší strany- právě přes Kooperativu.
    Ještě jednou moc děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).