Re: Odpočty úroků
Takže, když nejsme vlastníky ani spoluvlastníky (v KN je byt napsán na dceru), ale jsme j e n s p o l u d l u ž n í k y , nemůžeme si nic odečíst? To mě teda mrzí, my platíme jak mourovatí a nemůžeme si ani úroky odečíst? Aspoň, že dcera (pokud bude od června 2008 dělat) si bude moci odečíst za r. 2008 úroky.
Děkuji za odpověď.
Myslím, že není problém z tohoto důvodu převést do vašeho vlastnictví, a pak byste mohli uplatňovat odpočty Vy. Lze to uplatnit , pokud byste byli vlastníky alespoň ke konci zdaň,období v prvním roce vlastnictví, takže máte ještě na to čas to uskutečnit. Byla by to škoda nevyužít toho již za r.2007, ev. i 2008, ani nevíte
dnes s určitostí, kdy bude mít dcera příjmy.
Nojo, ale to máte na mysli převod v KN i na mě a manžela? To by asi byl problém, když má dcera podepsanou zástavní smlouvu ve prospěch hypotéky??!!! Ale fakticky mě to štve. Platíme jak blázni, "utrháváme si od huby" a ještě k tomu si nemůžeme odečíst úroky. Zkuste mi poradit, prosíííííím! Díky moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.