Re: Daňový doklad - faktura přes email
Dle zákona opravdu nemusí být na faktuře razítko a podpis, teď přesně nevím dle jakého zákona, ale to asi máte napsáno na té faktuře. A dokonce je možné vystavovat faktury a posílat v elektronické podobě. Také máme firmy, které nám takto faktury posílají.
Jitka
Samozřejmě, že lze. Přečtěte si zákon o účetnictví, parag. 11 a zákon o DPH, parag. 32.
Jako vždy platí pravidlo, že co zákon nezakazuje, to je povoleno.
Zda přijmout fakturu mailem, faxem, DHL, nebo poštovním holubem je věc dohody mezi odběratelem a dodavatelem.
Dobrý den,
já jsem chtěla také začít posílat faktury v PDF formátu, ale v zákoně o účetnictví je napsáno, že tam musí být elektronický podpis. Je tam ale také věta: Podpisovým záznamem se rozumí účetní záznam, jehož obsahem je vlastnoruční podpis nebo elektronický podpis podle zvláštního právního předpisu30a) anebo obdobný průkazný účetní záznam v technické formě. Nevím co si mám pod obdobným účetním záznamem představit. Nestačí na fakturu jen uvest jmeno vyhotovitele?? Děkuji za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.