Re: nemocenská výpočet
Zkousela jsem si to spocitat. HM za posl.12mes. je celkem 506.872kc. Nemoc 14dni. Me vysla nemocenska 5331kc a kdyz jsem tyto castky zadala na webu vypocet.cz, tak me to vyplivlo 4666kc. 90% 495kc a 60% 65kc misto mych 144kc. Nechapu to :( Poradi mi prosim nekdo?
výpočet se provádí ne z hrubé mzdy, ale z VZ pro SP (v tom může být rozdíl)
vydělíte 365 (v příštím roce od února 366 ) odečtete KD, které se nezahrnují do rozhodného období (RO) - § 18 odst. 1 zák. 54/56 Sb. v platném znění
RO - předchozích 12 kal.měs. před měs., v němž vznikla prac. neschopnost (jsou výjimky - např. u žen při "řetězových porodech")
§ 18 odst. 8 písm., a - b zák. 54/56 Sb. v pl. znění - DVZ, max. výše
dobře popsáno je v Abecedě MÚ - vychází každý rok nová, takže věřím, že bude vydána i příští rok
z částky, kterou jste uvedla byste měla mít max. výši,tj. 160 Kč za první 3 KD, 441 Kč od 4. do 14. dne PN, 479 od 15. KD PN
Dekuji. Ja to pocitala pro rok 2007 (od 2008 vim ze budou zmeny). Pocitala jsem to pro kolegu jen tak cvicne, kolik by mel, kdyby marodil 14dni. Za letosek nam to stejne jeste pocita socialka. Jen me prekvapilo, ze www.vypocet.cz uvadi jinou castku...
ta castka, kterou jsem podelila 365dny byla VZ. Abecedu MÚ si urcite na pristi rok koupim...
Akorat teda nevim co znamena zkratka "KD" a ktery je to pls zakonik?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.