Re: Dodání do EU - faktické prokázání
Zapeklitá situace. Mám s tím také svoje zkušenosti. Nešlo by se k tomu chovat jako že se to uskutečnilo teď? Bylo by to nejlepší řešení ... Jinak čestné prohlášení je také důkazní prostředek. Já mám DL a na něm čestné prohlášení, kde mi svým podpisem potvrdí, že zboží opustí ČR. Nic jiného mě nenapadá a píšou to i v knihách - příklady k DPH. Když Vám čestné prohlášení podepíšou, tak nevidím problém. No, možná co řeknou celníci ... můžou Vám uložit pokutu ... moc možností nemáte.
Bohužel to nelze přesunout na teď, a to kvůli tomu, že ta druhá společnost, to musí max ve 2.čtvrtletí už vlastnit - kvůli dotacím Výzkumu a vývoje -( ... já jsem to jednateli říkala zrovna, že se to má vyfakturovat, ale oni měli času dost a teď má přijít kontrola a my vlastně věc, na kterou jsme čerpali dotaci, vůbec papírově nevlastníme, oni si holt myslí, že když obě dvě firmy sídlí v jednom baráku, takže fakturace je vlastně je formální záležitostí ... a teĎ je to tady -(
Problém bude, kdo by mi to na to DL potvrdil, ta společnost z Cypru funguje vlastně jen "papírově" veškerou výrobu zabezpečují zmiňované druhé dvě společnosti v ČR, tzn. vyrobí a přímo vyvezou, dodají do EU a na společnost na Cypru se jen fakturuje a tato fakturuje odběratelům (z důvodu toho, aby se větší míra zisku realizovala na Cypru).
Asi se z toho zblázním -(
Co by jste dělala na mém místě? Já zřejmě řeknu, ať se s radou obrátí na daňového poradce a je to ..
Určitě má společnost "na Kypru" razítko a někdo jí musí vlastnit. Takže to by snad neměl být problém potvrzení DL. Napište na DL čestné prohlášení, zkuste napsat dodací podmínku EXW - ze závodu a udělejte dodatečné přiznání a souhrnné hlášení a intrastat by měl taky projít v pohodě. A nebo čisté řešení je danit s DPH a máte po starostí a obavách. DPH si zaplatí společnost, Vy ne :o) ... zkuste i toho poradce, ale ten se bude klonit ke zdanění. Pak dejte vědět, jak jste to vyřešili. Rozhodně si s tím nedělejte velkou hlavu ... Vaše chyba to nebyla. Upozorňovala jste na to.
Zdravím, takže náš jednatel vymyslel úplně jiné řešení, první firma druhé firmě vyrobené zařízení pronajme od doby 5/07 - 11/07 s tím, že nájem bude fakturován při ukončení nájemní smlouvy, která bude ukončena dnem koupení zařízení, tj. v 11/07. Fakturovat se bude druhé české firmě, tj. Cypr se úplně vynechá ... -)
Co na to říkáte?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.