Re: daňový domicil od 1.1.08-zaměstnanec
Dobry den som obcankou SR, trvaly pobyt v CR nemam (pretoze prechodny pobyt este netrva 5 rokov,...) ovsem byt vlastnim,... a trvale pracujem v CR - 100% prijmov, kazdopadne viem ze aj u mojho zamestnavatela je zmatok a najprv danovy domicil vyzadovali ale teraz si nie su isty. Pre mna je tato zmena nepochopitelna, vsetky moje prijmy su v CR na SR sa zdrziavam max 3 dni v roku,.. nie je mi jasne preco by som podla novych pravidiel mala dokladat dalsi dokument,... je to zbytocna byrokracia naviac a vidim ze samotny zakon si kazdy vysvetluje inak....znamena to iba zbytocnu navstevu FU...
Re: daňový domicil od 1.1.08-zaměstnanec
janko, možná že to bude jinak,už mám čerstvější informace.Pakliže by trvala změna zákona o dani tak,jak prošla zákonem o stabilizaci veř.rozp.,pak byste skutečně musela prokázat zaměstnavateli,že jste českým daňovým rezidentem.To v žádném případě nemůže potvrdit Z-el,potvrzení o DD vydává pouze FÚ,kde budete dokládat byt a to,že se zdržujete v ČR (100 Kč kolek).A to proto, že jste cizinka, čili zahraniční zaměstnanec. Nevěšte ale hlavu,možná projde novela zákona o tom, že i nerezidenti budou mít opět měsíční slevu,vyčkáváme.Své klienty jsem také ještě neinformovala,nechci předbíhat událostem,15.1. jdu na seminář k daním,pak se ozvu-pokud bude s čím :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.