Re: prac.pohotovost-prosím p.Jiřku,Betu
Já bych nebyl až tak přesvědčen, že MPSV musí mít ve všem pravdu. Zrovna v tomto případě mi jejich výklad připadá ujetý. Já nevidím jediný důvod, proč nenařídit na svátek pohotovost, zvláště v případě měsíčního platu. Protože jak jste sama napsala, ten se (pouze) nekrátí, takže žádný souběh nevidím. Prostě svátek je pro něj volný den, stejně jako sobota a neděle.
Toť můj názor.
Re: prac.pohotovost-prosím p.Jiřku,Betu
Dík za názor, jenže oni nám napsali, že protože pohotovost může být jen mimo pracovní dobu, pracovní doba = plat, svátek = plat (nekrácený) tzn. že ve svátek (06.30-15.00 - normální prac. doba) nelze dát odměnu za pohotovost za tu jakoby normální pracovní dobu. Jenže pochopitelně nikdo to nechce sloužit protože by za dobu 06.30-15.00 neměl nic navíc než ostatní zaměstnanci, kteří pohotovost nemají. Super co ? Člověk by myslel, že za pohotovost ve svátek by měla být náhrada ještě vyšší než normálně - normálně je letos 10% průměrné mzdy - cca 10 - 12 Kč na hodinu. Nesmíte se nikam moc hnout z domu, ani pivko po obědě ....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.