Re: nemoc-zaslání potvrzení na OSSZ
Pokud máte na mysli Průkaz o trvání prac.neschopnosti (tzv.Lístek na peníze) tak ten také hned pošlete na OSSZ. U nás jej zaměstnanci většinou nosí k poslednímu kalendářnímu dni. Pokud by jej donesl v průběhu např. k 14.12. asi bych s posíláním vyčkala buď na ukončení neschopnosti nebo na konec měsíce.
děkuji za radu, na ten lístek na peníze se musí zřejmě podepsat ten zaměstnanec co marodí?
Ještě mi přinesl kromě lístku na peníze Potvrzení o prac. neschopnosti a ještě je to secvaklé s hlášením o ukončení prac. neschopnosti. Já jsem z toho jelen. Přitom konec nemoci ještě nemá. Nemoc stále trvá a potrvá určitě ještě v lednu. Tak co s tím hlášením o ukončení prac. neschopnosti? to asi zaměstnanci vrátím. To asi vyplňovat nebudu.
děkuji za radu
Lístek na peníze vzadu dole zaměstnanec podepíšete a škrtne tam zda pobírá nebo nepobírá důchod.
Tiskopis pracovní neschopnosti má 4 části a lékař jej trhá odzadu:
1.díl si nechá lékař, díl s modrým pruhem Vám dá zaměstnanec při začátku pracovní neschopnosti a Vy jej ihned pošlete na OSSZ, zaměstnanci zůstávají v době nemoci díly 2. Až bude uschopněn - donese Vám díl s růžovým pruhem a ten potom zase pošlete na OSSZ (zároveň na něj doplníte kdy nastoupil do zaměstnání, razítko a podpis, stejně tak na modrém doplníte údaje na přední straně).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.