Re: Pohoda - kody dph
tak to je zajímavý problém. Označení xUN a podobná s x na začátku se objevila v případě, kdy v roce 2004 byla novela ZDPH a měnily se sazby z 22 na 19 % v průběhu roku. U plnění do 30.4.2004 bylo 22 % a od 1.5.2004 19 %, tedy plnění s sazbou 22% byla označena v členění DPH písmenem x. Podle mne máte něco špatně nastaveno, nejspíš datum dokladů, nebo datum UZP, kdy se vám v stejném roce "potkávají" sazby 5% a 9%. Já bych si vytiskl seznam dokladů, kterých se to xUN týká a prošel si je a zkoumal, co mám špatně. Jestli jsem si nepřepl období, nebo nemám špatně Globální nastavení, nebo jsem použil špatné datum.
Dobrý den, tento kod mám u příjmových pokladních dokladů u účotování příjem hotovosti na pokladnu nebo v bance, převod hotovosti. Když rozkliknu nabídku kodu dph, tak tam jiná nabídka s nazvem nezahrnovat do přiznání není než kod xUN. Poradte mi, prosím, jaký kod a text si doplnit, aby se mi to již neopakovalo. A taky se mi nabízí v interních dokladech, ale s dph to nemá nic společného. Opravdu se mi to objevilo v sestavě dph až tento měsíc. Každý měsíc si podklady tisknu včetně přiznání a do října se mi to tam neobjevovalo. Děkuji Hanka
Ja bych zkusil preinstalovat POHODU - je mozne ze se Vam "kousla" databaze.
Jeste muzete zkusit Opravu databaze : SOUBOR - Ucetni jednotky - Databaze - Sprava databaze
Reaguji na Vase sdeleni :
... tak tam jiná nabídka s nazvem nezahrnovat do přiznání
není než kod xUN ...
Jeste si zkontrolujte sestavu členeni DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.