Vlákno názorů k dotazu Přeplatek na SP v r.2008 a OSVČ od vlaďka - Re: Přeplatek na SP v r.2008 a OSVČ Pokud...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2007 14:28

vlaďka (neregistrovaný)

Re: Přeplatek na SP v r.2008 a OSVČ
    Pokud ponecháte přeplatek na úhradu záloh 2008, neuvedete v DP za rok 2008 nic. Pokud si přeplatek necháte vrátit přičtete ho k příjmům
    a uplatníte i z něj paušální výdaje ( pokud jedete na paušál).
    Vyplatí se tedy poslat víc, ale přeplatek si nenechat vrátit, ale ponechat na zálohy.
    Daňově uznatelné to je do výše vym. základu 486000. Dle vyjádření fin. ředitelství z hlediska daně z příjmů je vše OK.

• 20. 12. 2007 16:19

Ditta (neregistrovaný)

Můžete, prosím ,uvést odkaz na nějaký § ? Mně se to pořád nezdá - když vedu DE záleží jen na příjmech a výdejích, bez ohledu na to, kterého období se týkají. Když v roce 2007 doplatím nedoplatek pojistného za rok 2006 mám náklad roku 2007 a obráceně, když dostanu vrácený přeplatek. A v roce 2008 když doplatím nedoplatek za 2007 bude to nedaňově a když mi vrátí přeplatek tak to bude daňově?

• 21. 12. 2007 19:07

vlaďka (neregistrovaný)

Je to asi jako při ukončení činnosti . když vám v následujícím roce po podání DP vrátí přeplatek, musíte ho také další rok zdanit v §10.
    Ta odpověď, co jsem vám psala nám byla prezentována na školení dle vyjádření fin. ředitelství Praha. Bylo nám řečeno, pokud si necháte přeplatek vrátit - přičtete to k příjmům, pokud ne a ponecháte ho na zálohy, nic se neděje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).