Vlákno názorů k dotazu Pokladní doklady od kojot - Re: Pokladní doklady Pokladní doklad je především dokladem o...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 12. 2007 15:59

kojot (neregistrovaný)

Re: Pokladní doklady
    Pokladní doklad je především dokladem o tom, že jste někomu vydal peníze anebo je od někoho přijal, což je na pokladním dokladu potvrzeno podpisem. Pokud byste toto potvrzení o výdeji nebo příjmu peněz zajistil na účtenkách, paragonech a dalších dokladech, které projdou pokladnou, tak by to teoreticky asi bylo možné, ale z praktického hlediska Vám to vůbec nedoporučuji.

• 28. 12. 2007 9:04

Lenka (neregistrovaný)

No a co vedení pokladny u obchodu? Mám spousty a spousty dokladů za hotové za nákup, majitelka obchodu mi předá šanon s těmito doklady, já si vytvořím sama pokladnu, tj. doplním příjm.pokl.doklady za tržby (dle tabulek), zaúčtuju a poté vytisknu kvanta pokladních dokladů, které z důvodu zaneprázdněnosti (valí se na mě další a další doklady z obchodu) nemám téměř čas dokládat k těmto paragonům!
    Zatím to řeším tak, že je po vytisknutí seřadím vzestupně, zařadím na začátek šanonu s paragony a majitelce dám místo každého z nich podepsat pokladní knihu,kde doplním:
    Doklady č. ... - č. .... schválila: ................
    Co vy na to?

• 29. 12. 2007 12:42

xxl (neregistrovaný)

Co já na to? Zkusil bych, zda by nešel do praxe aplikovat ZoÚ, § 11 odst. 1
    "b) obsah účetního dokladu a jeho účastníci" (paragony na hotové
    = zákazníci)
    "c) peněžní částka nebo informace o ceně a měrné jednotce a
    vyjádření množství" (je na paragonu)
    "f) Podpisový záznam podle ........atd" (podepíše dodatečně).
    "Skutečnosti dle písmen b) a c) se mohou týkat více účetních
    případů. Podpisový záznam podle písmene f) může být společný
    pro více účetních dokladů."
    Závěr (můj - ale každý se rozhodne sám): Paragony za podobné případy (např. "prodej zboží", "prodej potravin", "drogerie" ap. s rozlišením daně 9 a 19 %) bych nalepil nebo přišil, na sečítačce bych sečetl základ, daň a celkem, a na to vystavil za jeden den jeden příjmový (resp. výdajový) doklad.
    Podmínka denního sledování tržeb by byla splněna, podmínky ZoÚ také.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).