Re: Ukončení pracovního poměru
odhlásit na OSSZ ano, a také na ZP, kde také kromě kolonky O-jako odhlášení 31.12.07, vypíšete také na dalším řádku N-výplata nemocenské bývalému zaměstnanci od 1.1.08. / K-potom se dnem ukončení nemocenské/, zápočtový list dostane až po ukončení nemoci a ELDP odevzdáváte také až po ukončení nemoci. důležité je také, zda máte k 31.12.07 podepsanou rozvázačku, v opačném případě totiž se pracovní poměr stává pracovním poměrem na dobu neurčitou.
Stává, ale jedině když zaměstnanec další pracovní den nastoupí do práce a pracuje s vědomím zaměstnavatele. Musí na tom tedy mít zájem obě strany a v takovém případě píšu dodatek ke smlouvě.
Asi vám děvenky z ÚP nic jiného nenašly a chtěly být důležité.
pro mne to není další papír a už vůbec ne upozornění zaměstnanci jaké máme datum, takový zaměstnanec totiž vlastně když je v prac.neschopnosti nemůže přeci nastoupit další den do práce, když je v oné prac.neschopnosti, takže v zájmu zaměstnavatele mne to nezabije a určitě nejednám v rozporu se zákonem, když mu toto oznámení o ukončení PP pošlu poštou před tímto datumem ..... je to můj názor.
Ten názor mít můžete, ale je celkem nesmyslný. Když je v pracovní smlouvě smluveno, že prac. poměr končí 31.12., pak tím dnem také končí a ani zaměstnanec ani zaměstnavatel na tuto skutečnost nemusí upozorňovat. Když je v tu dobu nemocný, tak je prostě nemocný, ale prac. poměr mu smluveným dnem končí. Pokud by nemocný nebyl a nechtěl tam dále pracovat, pak prostě následující den do práce nepřijde a vše je v pořádku - dle prac. smlouvy. Pokud by naopak tam pracovat chtěl a do práce přišel, ale zaměstnavatel by ho nechtěl, pak ho pošle domů a hotovo. Pouze pokud by si zaměstnavatel nevzpoměl na znění prac. smlouvy a nechal ho pracovat (přičemž by ale jinak o jeho zaměstnávání dále nestál), pak by se prac. poměr změnil na dobu neurčitou - toto řešení ale považuji za podrazácké. Takže závěr - pokud má některá ze sran zájem na dalším zaměstnávání, je dobré se na tom předem domluvit, ale jinak prac. poměr končí smluveným dnem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.