Re: Předčasné ukončení leasingu co s ako
Měl byste obdržet vyúčtování z lasingovky. Oni vám mají vrátit poměrnou část akontace a vy jim zaplatit vzniklou škodu na jejich majetku. Tato škoda byla jistě hrazena z havarijního nebo zákonného pojištění. Až na základě tohoto dokladu lze říct, jak máte v DE postupovat. Rozhodně ale nebudete podávat dodatečné DP. Za 19 měsíců, podle toho, co jste uved, máte ve výdajích vše O.K..
Tak že nehoda byla způsobena čili hrazeno z pov ruč viníka
v konečném vyůčtování figuruje kladná položka - Zůstatek časového rozlišení výnosů ten činí 37663,54 ovšem nevím z čeho se tato částka skládá pokud je to vrácená akontace tak mě to nesedí pač 17nácz 36tin akontace bez DPH činí 30333,1
účetní zustatková hodnota je - 106659
pojistné plnění 127000 bez dph
vrak ----------45000 bez dph
odkupní cena zbytků 53550 s dph (prý mně tímto učtují pouze to dph)
čili mně mají vracet 49455 od této částky si ještě odečítaji škodu vzniklou vyřazením -12744 a doplatek pojistného -74,-
čili mně vrací 36637,- nevím však je li tato částka s nebo bez DPH
a jak jí zaůčtovat e všem položkám je faktura bez vyčíslení DPH pouze u uhrady zbytků - cena vraku je dph a k částce "zůstatek časového rozlišení není vubec nic pouze informativní číslo v textu .
Dík M.
trochu sem se vtom rejpal a nejspíš mělo být uplatněno pouze 18 splátek nájemného a 18 36tin akontace nebot vozidlo bylo registrováno až 4 dubna pak mohlo být užíváno do nákladu za březen tedy nedám nic a nebo aspon pojistné které si budu muset nějak rozpočítat nebot vyčisleno je pouze nakl na pojistné po dobu leasingu DPH uplatnuji ze všech položek leas. nebot je vyčísleno na dokladu a to v den UZP
vypadá to že leasing vyčíslil pouze najemné a dph a částkuk úhradě nic víc nikde není vyčísleno pojištění pouze v textu ve smlově je že vozidlo je pojištěno u té a te společnosti na tolik atolik a že náklady na pojištění po dobu leasingu budou 40 083 vypadá to na špatně vadaný leas kalendář nebot někdo zapomněl rozdělit splátku na nájemné a pojištění
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.