Re: poplatky u lékařů - příjem ale jak?
Snad vyprovokuji další:
Sešit, datum, jméno, částka a kdyby tam byl ještě podpis, bylo by to vůbec nejlepší. Pak součet za den. Psát pokladní doklady (tedy celou řadu, bych nepovažoval za nutné).
Ale mám dojem, že u lékaře je zapisován každý pacient na nějaký seznam. To by byla asi nejjednodušší evidence. Ke jménu pacienta, který by nezaplatil, napsat krátké vysvětlení.
Jinak
já uvažovala o pokladní knize pouze pro tyto poplatky tak jak uvádíte vy datum, jméno částka a souhrnným dokladem do pokladny, ale jak aby měl pacient příp potvrzení, někteří ho budou vyžadovat a to by se pak příjm. dokladu s kopií nedalo vyhnout Co Vy na to. DÍKY ZA NÁZOR
V tom případě ho vystavte, číslujte normálně řadou. Alibista (např. já) bych dal na dveře cedulku "Lékař je povinen vystavit příjmový doklad na požádání". V obchodech je to běžné. Stejně tak u benzinky se Vás zeptají zda doklad chcete.
Z logiky věci - těžko bude někdo předpokládat, že by se příjmové doklady vystavovaly navíc - bez převzetí peněz. Zrovna tak musí předpokládat, že když budete chtít něco ulít, tak to stejně uděláte. Ovšem jsou přece další možnosti kontroly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.