Vlákno názorů k dotazu Přiznání k dani z nemovitosti-prosím od anonym - Re: Přiznání k dani z nemovitosti-prosím Zákon č. 338/1992...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 1. 2008 18:18

anonym (neregistrovaný)

Re: Přiznání k dani z nemovitosti-prosím
    Zákon č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitostí , § 13a:
    (4) Podá-li daňové přiznání jeden z poplatníků majících vlastnická nebo jiná práva k téže nemovitosti, považuje se tento poplatník za jejich společného zástupce, pokud si poplatníci nezvolí jiného společného zástupce nebo není-li dále stanoveno jinak.
    (5) Je-li ve lhůtě pro podání daňového přiznání podle odstavce 1 podáno daňové přiznání alespoň jedním ze spoluvlastníků pozemku za jeho spoluvlastnický podíl na pozemku, který není v katastru nemovitostí evidován zjednodušeným způsobem a na kterém není umístěna stavba splňující podmínky podle § 7 tohoto zákona, má povinnost podat daňové přiznání každý poplatník daně z tohoto pozemku samostatně. V tomto případě podává každý poplatník daňové přiznání a platí daň ve výši svého podílu na celkové dani z pozemku odpovídajícího spoluvlastnickému podílu na pozemku evidovanému v katastru nemovitostí (dále jen "spoluvlastnický podíl na dani z pozemku"). Za nepřiznané spoluvlastnické podíly na dani z pozemku správce daně vyměří daň z moci úřední bez předchozí výzvy k podání daňového přiznání jednotlivým poplatníkům ve výši spoluvlastnického podílu na dani z pozemku.
    (6) Nebylo-li daňové přiznání podáno podle odstavce 4 nebo 5, stanoví správce daně společným zástupcem jednoho z poplatníků bez nároku na náhradu nákladů.

• 7. 1. 2008 12:56

Karel (neregistrovaný)

Jo děkuji, paragrafy jsem si také přečetl, jen v tom mám trochu zmatek. Tak bych to potřeboval ještě v češtině...
    Pochopi jsem tedy, že daňové přiznání podává (může podat) jeden
    a ostatní mu peníze uhradí v hotovosti (nějaký svůj)- podí na celkové dani ??

• 7. 1. 2008 13:47

anonym (neregistrovaný)

Ano, DP podává jeden a mezi sebou se následně finančně vyrovnají.

• 7. 1. 2008 19:30

Karel (neregistrovaný)

Děkuji moc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).