Re: Okamžité zrušení pracovního poměru
Toto má na starosti Oblastní inspektorát práce.
Ale jelikož ze zkušenosti vím, že šikovný člověk si radši jde hledat práci někam jinam, jelikož po šikovných lidech je velká sháňka, tak nevěřím, že chyba je v zaměstnavateli. To se už docela vyčistilo. My měly za poslední tři roky 10 zaměstnanců, kteřá tajně okrádali firmu (bylo to postupně přichodící -odchodící) a o pracovní dobu jen melouchy a tutam , onde kafíčko, svačinka a tii nejvíc řvali o tom, jak jsou špatně placený. Že onde mají toto a toto, tak jsme se jich zbavili a ejhle každou chvíli kontrola z OIP nebo IBP.
A to pro blbost a lenost druhých neděláte nic jiného, než připravujete podklady pro kontrolu. Takže dnes už se na to koukám jinak . Co práskáč to pěknej lenoch a zloděj. To jsou jen mé zkušenosti. A když chodím na sociálku, tak už také konečně přišly holky na to, že vychcánkové si udělali živnost, co se týká nemocenské , ČID a ID. Tím se samozřejmě nechci dotknout těch, kteří opravdu trpí bolestma. Těm se omlouvám. Ale je to holý fakt.
Jsem prodavačka, děláme 2 dny 13 hodin (kde je 12 hodin na odpočinek mezi směnami?), dostáváme minimální měsíční mzdu (přitom odděláme víc hodin, než je fond pracovní doby), jedeme durch soboty, neděle, svátky. Nemáme ani pořádnou šatnu, místo na jídlo, často ani nemáme dvě přestávky na tak dlouhou prac.dobu (která je vlastně protizákoná). Holky brblají, ale mají strach, aby je nevyhodila, protože tady je velmi málo práce, navíc jsme všechny po čtyřicítce, což už je taky problém. Já jsem přišla jako poslední, tak se tam nehodlám hádat za ně. Chci odejít, ale nevím, jestli pak najdu práci. Nejsem typ, který by se doma válel na dávkách. Troufám si říct, že zaměstnavatel je obyčejný zloděj, vydělali jsme mu letos na tři dovolené, z toho dvě letecky v zahraničí.
Myslím si, že má každý možnost si založit vlastní živnost,zaměstnat lidi, převzít celou zodpovědnost na sebe a klidně si nechat vydělat třeba i na 4 dovolené... všichni máme stejný možnosti, jeden je holt schopný a druhý bulík... tak vydělávej na jiný!!!
.
>>
>Jsem prodavačka, děláme 2 dny 13 hodin (kde je 12
>hodin na odpočinek mezi směnami?), dostáváme minimální
>měsíční mzdu (přitom odděláme víc hodin, než je fond
>pracovní doby), jedeme durch soboty, neděle, svátky.
>Nemáme ani pořádnou šatnu, místo na jídlo, často ani nemáme
>dvě přestávky na tak dlouhou prac.dobu (která je
>vlastně protizákoná). Holky brblají, ale mají strach, aby
>je nevyhodila, protože tady je velmi málo práce, navíc
>jsme všechny po čtyřicítce, což už je taky problém. Já
>jsem přišla jako poslední, tak se tam nehodlám hádat
>za ně. Chci odejít, ale nevím, jestli pak najdu práci.
>Nejsem typ, který by se doma válel na dávkách. Troufám
>si říct, že zaměstnavatel je obyčejný zloděj, vydělali
>jsme mu letos na tři dovolené, z toho dvě letecky v
>zahraničí.
V takovém případě by pomohlo asi jen se skutečně obrátit na inspektorát práce, může to udělat kterýkoliv zaměstnanec a inspektorát zachovává anonymitu stěžovatele. Samozřejmě je to na rozhodnutí dotčených zaměstnanců. Odkaz na kontakty na krajské a okresní inspektoráty jsem zde už několikrát uváděl, tak je uvedu znovu.
Kontakty na krajské inspektoráty nebo některé okresní pobočky najdete zde:
http://www.bozpinfo.cz/odkazy/poradenstvi/ibp040315.htm
Ally, nevěděla jsem , nějak mi ušlo, že jste žena, já myslela, že jste chlap.
Před prodavačkama kloubouk dolu.
Vykašlete se na všechno, zkuste si něco najít jiného. Věřte si a najděte si práci, která vás baví. Na počítači umíte. To je moc fajn.Zkuste to, uvidíte, povede se to. Ženský zvládnou mnoho věcí a i když v tomto státě mají vyšlapanou cestu jen chlapi, tak ženskou jentak něco nezlomí. Jděte do toho sama ať nejste nikomu za nic vděčná. A uvidíte. že to dobře dopadne.
No já se domnívám, že se už zaměstnanci proplácení příplatků domáhali, a jestliže zaměstnavatel přesto neproplácí, myslím, že se zaměstnanec buď může domáhat proplacení dále třeba i soudně nebo dát okamžitou výpověď pro nevyplacení části mzdy. Pokud by zaměstnavatel zpochybnil platnost výpovědi, pak by asi musel rozhodnou soud, zda šlo o oprávněný důvod výpovědi tj. neproplácení prokazatelných mzdových příplatků. Nebo se ve své úvaze v něčem mýlím?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.