Re: Zdanění příjmů z pronájmu CK
Takže jestli dobře rozumím, budu vyplňovat ještě příslušnou k Přiznání, myslím, že to je příloha č.2. , kde vyplním příjmy z CK a zdaním 30% a pak sečtu s mými přijmy z HPP atd... Akorám mi prosím ještě nejsou jasné výdaje - ty doložím nějaký účtenkami? My jsme právě komplet celou chalupu zrekonstruovali a pak dali do pronájmu a letos tedy žádné opravy nebyli , ale kdyby v budoucnu byli, jak bych tedy doložila výdaje?
ne,ne... v příloze pro příjmy z pronájmu vyplníte celou výši příjmu z CK a jako výdaje uvedete 30% z nich, základem daně bude rozdíl těchto částek a ten sečtete s příjmy (základem daně) z HPP a pak s touto částkou dále pracujete - odčitatelné položky, výpočet daně, slevy na dani, zaď, zálohy zaplacené zaměstnavatelem, doplatek.
Případné prokázané výdaje v budoucnosti a odpisy - to by měl dělat vlastník, u vás pokud to chcete řešit dál nájmem za 1,- Kč bych to nedělala. Nájem by měl být za cenu obvyklou a pak by šlo teprve ve smlouvě sjednat i případné opravy.
Ano, tak už jsem to pochopila.Hrozně moc Vám děkuji za dokonalé vysvětlení. Jen mám ještě dotaz jestli postačí jako další přílohy - potvzrení o příjmech nejen mých, ale i z CK a smlouva mezi mnou a matkou. Myslím, že to by mohlo stačit že? Nebo budou potřebovat i nějaký list kdo je vlastníkem chalupy? Děkuji vám moc
K daňovému přiznání budete dávat jako přílohu jen potvrzení od zaměstnavatele. K pronájmu si vámi zmíněné doklady jen uschováte pro případnou kontrolu a k daňovému přiznání nic nepřikládáte.
Omlouvám se za překlep... v předešlé odpovědi nemělo být "zadˇ" ale daň ... určitě jste pochopila:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.