Re: zdravotní ošetření_laser ?
Díky, mě by spíše zajímalo, podle čeho posoudí lékař, že nenáleží PN, že tento výkon nehradí pojišťovna ? Vždyť u zubaře také celý výkon nehradí pojišťovna a zaměstnanci dáme volno na ošetření. Já nediskutuji o tom, že při laseru-operaci očí - nadstandard - nemá nárok na §, ale zajímalo by mě porovnání třeba s tím zubařem. Když půjde Z-ec si nechat udělat protézu, kterou ZP nehradí, přiznám mu dobu nezbytně nutnou na ošetření. Zkusím si odpovědět - protézu mít musí, laserový oči ne. Jen mám obavy, aby se tenhle rok nepovažovala za nadstandard už třeba i ta protéza :( blbej vtip, co ...
No já to přesně taky nevím, ale vím, že sousedka si musela platit (to bylo před 2 lety) i samotné vyšetření lékařem, léky i následnou kontrolu. Obvodní neschopenku také nenapsala - prý je to totéž jako kdyby to byla kosmetická operace. Děs běs. Zrovna u operace očí mi to připadá úplně zcestný, ale nikde jsem nic bližšího nenašla.
první chyba (a nejzávažnější) je v tom, že sestra - lékař potvrdí zaměstnanci vše - tedy i když přinese propustku, kdo ví, jestli vůbec zkontroluje jméno, komu vůbec co potvrzuje - jestli nedávají razítka "na potkání", (nevím, jak u Vás, ale u nás žádný lékař/sestra na propustku rozsah ošetření nepíše - bylo by to asi i právně napadnutelné, viz ochrana osobních dat)
takže pokud MÚ dostane připnuté propustky k docházkám ( přímý nadřízený by měl zodpovídat za rozsah uznané placené/neplacené nepřítomnosti - třeba dle vydaných vnitřních předpisů ), tak to proplatí - popř. se domlouvá v nejasnostech s tím nadřízeným, který žádá proplacení
tomu všemu rozumím, ale vidím nesoulad mezi ošetřením u zubaře a laserové operaci, kdo řekne, zda má nárok na § u laseru ?? Původně jsem se domnívala, že ne, skoro bych to i tvrdila, ale nyní váhám ...patrně to je nadstandard, ale to má posuzovat mzdová ??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.