Re: Nemocenská v ochranné lhůtě
Dobrý den, v měsíčním přehledu už nebude, ale ELDP se odevzdá až po ukončení nemoci a bude to psané druhou řádkou jako N nemoc. a dále musíte nahlásit ve formuláři pro zdrav.poj. kod N nástup na nemocenské dávky po skončení zaměstnánía a až ukončí nemoc tak zase K.
nene, odhlásila jste kodem O, pak napíšete další formulář, protože předpokládám, že už jste tenhle odeslala , a na ten napíšete kod N a jeho iniciály s datumem nástupu na nemoc a odešlete. A pak až někdy domarodí tak zase pošlete K s datumem ukončení. Ono ho už v ¨pracovním poměru jako nemáte, ale jen musíte evidovat tu nemoc. A zdravotní pojišťovna to chce také , protože v té nemoci je za něj povinnost platit pojištění stát, tak to musíte nahlásit. To je povinnost. Sociálku to nějak nezajímá, akorát to musí být na tom ELDP.
Děkuji Vám, takže i když jsem již přehled pro ZP odeslala,tak mám vystavit zřejmě opravný, kde jej uvedu. Je to trochu složitější, protože on mi donesl lístek o nástupu na nemocenskou, ale o ukončení mě neinformoval lístkem ani ničím jiným. Tak teď nevím, jak to mám doklepnout, ať už mám klid. Prosím, mějte ještě trpělivost a poraďte mi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.