Vlákno názorů k dotazu Odměna dozorčí rada a statutár? od Pavel - Re: odměna dozorčí rada a statutár? O odměňování...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 1. 2008 2:06

Pavel (neregistrovaný)

Re: odměna dozorčí rada a statutár?
    O odměňování rozhoduje valná hromada a ne nějaké pokyny. Tam je něco špatně.

Podle § 8/2/i zákona č. 48/1997 Sb., se za den nástupu zaměstnance do zaměstnání rozumí den zvolení nebo jmenování do funkce. Což s ohledem na účinnost legislativního skvostu č. 261/2007 Sb. je 1.1.2008. Asi tedy měli být přihlášeni, protože § 5/a stejného zákona za zaměstnance považuje osoba, která plynou nebo by měly plynout příjmy.

Hezký den!

• 13. 1. 2008 8:23

blanka (neregistrovaný)

Re: odměna dozorčí rada a statutár?
    -- děkuji moc.. ještě k těm přihláškám, člen dozorčí rady, který není zaměstnán ve firmě, mám zjištovat asi jeho zdravotní pojišťovnu?A to udělám jen předpis na odvod z minimální mzdy na pojištění a jak proběhne účtování?

.. a ten pokyn.. jsem se vyjádřila nepřesně.. v zápisu z valné hromady je, že se budou vyplácet čtvrtletí odměny.. těm dvěma zálohově.. ale poslední kvartál se nesplnilo a dostala jsem jen sdělení od ekonoma, že odměny se nebudou vyplácet.. bylo by to ok, kdybych neměla u těch dvou zálohy?. Mám tedy požadovat zápis z valné hromady, aby mi to dořešili?

děkuji moc

Blanka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).