Vlákno názorů k dotazu Založení s.r.o. živnostníky od lucie - Re: založení s.r.o. živnostníky Pozor - pokud budete mít...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 1. 2008 19:32

lucie (neregistrovaný)

Re: založení s.r.o. živnostníky
    Pozor - pokud budete mít stejný předmět podnikání u s.r.o a na svých ŽL, dostanete se do problému tzv. "švarcsystém". Jeho podstatou je využívání služeb lidí podnikajících na živnostenský list namísto zaměstnanců, přičemž se nejedná o standardní dodavatelsko-odběratelské vztahy dvou nezávislých subjektů, jejich vzájemné vztahy připomínají vztah zaměstnavatele a zaměstnance. Zaměstnavatel tak ušetří na vysokých odvodech ze mzdy a na sociální a zdravotní pojištění. Stát to NETOLERUJE... hrozí vysoké pokuty a doplatky na sociální a zdravotní pojištění....

• 13. 1. 2008 19:35

lucie (neregistrovaný)

také ještě můžete narazit na problém spřízněných osob, pokud bude majiteli s.r.o., myslím že si navzájem fakturovat nemůžete...

• 14. 1. 2008 8:22

pavel (neregistrovaný)

Spousta programátorů pracuje pro svou firmu na základě živnostenského listu. Proto jsem se domníval, že "švarcsystém" je již překonaný a nesleduje se.
    Hledal jsem jenom možnost jak vystupovat vůči zákazníkovi jako jeden subjekt za nás dva živnostníky.
    Ale i tak děkuji za názor. Posunulo mě to dále v uvažování jak dále pokračovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).