Re: mzda za odvedenou práci
Nechci, aby to vyznělo nějak špatně, ale bydlet sama ženská v bytě 3+1 (zřejmě nájemním) a v Praze - samozřejmě, že takové bydlení je pro 1 málo vydělávající osobu drahé. Řešení je více - skutečně najít v Praze menší a levnější bydlení, najít levnější bydlení mimo Prahu, najít si lépe placenou práci, najít lépe placenou práci a k tomu ušetřit na nákladech na bydlení odstěhováním mimo Prahu, bydlet s někým a dělit se náklady na bydlení... Už jste takto intenzivně pátrala? Co rodina, děti, příbuzní?
Samozřejmě je na Vás zvážit všechna pro a proti a řešení je také jen na Vás. Bydlet ve městě, práci u nosu, byt velký - cenou za to jsou velké náklady na bydlení. Když půjdete bydlet dále a přitom pracoviště zůstává stejné, pochopitelně že cenou za nižší nájem bude hrazení jízdného a také ztráta času dojížděním. Toto řešíme všichni. My například celý život bydlíme na vesnici kde jsme si svépomocí postavili dům a dojíždíme do Brna a 20 km nám přijde celkem blízko. Vím, že někteří rodilí Brňáci považují za dojíždění 10 min. šalinou a dělá jim problémy, když mají dojet o 2 zastávky dále.
S tím podnájemníkem - pokud bydlíte v nájemním bytě, musíte mít na podnájemníka svolení majitele bytu.
>>>>>dobrý den
>>>>>pracuji na plný uvazek v ustavu expe,medicíny v Praze
>>>>>Krči
>>>>>mám hrubého 9975kč /měs.abych pořad mohla bydlet v
>>>>>bytě 3+1 v Praze po r.2008 musím dát se všema
>>>>>poplatkama
>>>>>9200měs.a to nesplácím žadnej dluh ...může mě někdo
>>>>>říct z čeho mám jíst je mi 54let ..poradte mi děkuji
>>>>>...hlavně neradte abych šla do menšího bytu ,poplatky
>>>>>jsou skoro stejné v Praze
Řešení je více - skutečně najít v Praze
>>>>menší
>>>>a levnější bydlení, najít levnější bydlení mimo
>>>>Prahu,
>>>>najít si lépe placenou práci, najít lépe placenou
>>>>práci a k tomu ušetřit na nákladech na bydlení
>>>>odstěhováním mimo Prahu, bydlet s někým a dělit se
>>>>náklady na
>>>>bydlení... Už jste takto intenzivně pátrala? Co
>>>>rodina,
>>>>děti, příbuzní?
>>>100% souhlas s Jiřkou. Já platím za byt 1+1 kousek za
>>>Prahou 4 tisíce za vše.l
>>ano máte pravdu ven z Prahy,ale já mám práci 5min.od
>>domova ,takře neplatím jizdný ...to by se zvedly
>>náklady na cestu a o dost ...uvažuju o podnájemník.
>>rozeta
>
>Samozřejmě je na Vás zvážit všechna pro a proti a
>řešení je také jen na Vás. Bydlet ve městě, práci u nosu,
>byt velký - cenou za to jsou velké náklady na bydlení.
>Když půjdete bydlet dále a přitom pracoviště zůstává
>stejné, pochopitelně že cenou za nižší nájem bude
>hrazení jízdného a také ztráta času dojížděním. Toto řešíme
>všichni. My například celý život bydlíme na vesnici
>kde jsme si svépomocí postavili dům a dojíždíme do Brna
>a 20 km nám přijde celkem blízko. Vím, že někteří
>rodilí Brňáci považují za dojíždění 10 min. šalinou a dělá
>jim problémy, když mají dojet o 2 zastávky dále.
>S tím podnájemníkem - pokud bydlíte v nájemním bytě,
>musíte mít na podnájemníka svolení majitele bytu.
A není mně jasné, proč jste svůj dotaz nazvala "mzda za odvedenou práci" a přitom to dáváte do souvislosti s náklady za bydlení. Zaměstnavatel přece neplatí zaměstnancům podle toho, jaké kdo má tyto výdaje.
asi bych se měla urazit. Pracuji poctivě jako účetní u zahraniční firmy, po večerech studuji novinky z daní a účetnictví a navštěvuji kurzy angličtiny, abych mohla mít tuto práci. Mám za ní 30 tis. hrubého (v Praze) a vše poctivě!! Bydlíme 4 osoby ve 2 + kk.
ted nechápu proč byste se měla urazit ,než se mě synové rozprchli ke slečnám věřte nevěřte bydlelo nás tu hodně ,ale ted jsem tu sama a nechci byt svým dětem na odtíž (jedna máma uživí 10dětí a těch 10dětí neužíví jednu mámu )a pak skoro celej život jsem dělala dvě zaměstnání a ted už nemůžu jsem strašně unavená rozeta
Paní Rozeto, věřte, že i v Čechách a na Moravě si většina lidí vydělá poctivou prací dobře. Ale prostě nemůžete čekat, že když se Vás na dříve na bydlení skládalo víc a teď v takovém bytě ve městě zůstanete sama, že to člověk nepocítí. Nebo se vás neskládalo víc, ale o to víc jste Vy pracovala a teď už nemůžete. Prostě bydlení ve městě (a navíc v Praze) je drahé a na to byste zkrátka musela mít větší příjem. Vy máte necelých 10000 a píšete, že si normální člověk poctivě nevydělá, což není pravda. Paní Miroslava je normální člověk, vydělává poctivě a má 3x víc než Vy a bydlí ve 2 + kk. A spousta dalších normálních lidí vydělá ještě víc a tím poctivým vyděláváním nemyslím jen zaměstnání, ale i podnikání. Věřím Vaší únavě, já jsem taky, ale když požádáte syny, aby Vám pomohli finanční problém vyřešit, tak jim přece nemůžete být na obtíž. Tím nemyslím, že Vám mají přispívat na bydlení, ale to, že Vám mají pomoci najít bydlení přiměřené Vašim příjmům.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.