Re: nemocenská letos-jaké jsou změny?*
Dovolím se připojit k tomuto tématu.
Jsem nemocný již od loňského srpna a nemocenská (dávky nemocenské) z mého hlavního prac. poměru-hlavního zaměstnání mi chodily v určité výši. Nyní v lednu mi přísla nemoceská, která byla však o něco nižší. V mém druhém-vedlejšího prac.poměru mi i nyní v lednu přišly stejné, jako v prosinci, či listopadu 2007.
Je možné, abych si sám nějak vypočítal nemocenskou ? Díval jsem se na www.cssz.cz , ale nejsem nějak moudrý z paragrafů.
Můžete mi prosím poradit ? Děkuji za pomoc!
Dovolím se připojit k tomuto tématu.
Jsem nemocný již od loňského srpna a nemocenská (dávky nemocenské) z mého hlavního prac. poměru-hlavního zaměstnání mi chodily v určité výši. Nyní v lednu mi přísla nemoceská, která byla však o něco nižší. V mém druhém-vedlejšího prac.poměru mi i nyní v lednu přišly stejné, jako v prosinci, či listopadu 2007.
Je možné, abych si sám nějak vypočítal nemocenskou ? Díval jsem se na www.cssz.cz , ale nejsem nějak moudrý z paragrafů.
Můžete mi prosím poradit ? Děkuji za pomoc!
Na stránkách ČSSZ je uvedeno, že "vznikl-li nárok na dávku nemocenského pojištění v roce 2007 a trvá i po 31. prosinci 2007, poskytuje se dávka nadále za podmínek, ve výši a po dobu podle předpisů účinných před 1. lednem 2008. To znamená, že se výše dávek nepřepočítává, zachovává se původní podpůrčí doba.
Příklady:
Vznikla-li pracovní neschopnost 30. prosince 2007 a trvá do 31. ledna 2008, nemocenské náleží i první tři kalendářní dny pracovní neschopnosti a dále po celou dobu trvání pracovní neschopnosti ve výši podle předpisů účinných v roce 2007.
Takže podle tohoto by jste měl dostávat nemocenskou ve stejné výši jako v roce 2007.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.